Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

«Ναι μεν, αλλά» για την ελληνογαλλική συμφωνία και προθυμία να «βάλει πλάτη» στην πανδημία


Θετικός στην ελληνογαλλική συμφωνία, με κάποιες τροποποιήσεις, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε ερώτηση τι θα πράξει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να δεσμευθεί ότι θα την καταγγείλει. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να το κάνει, όταν ο ίδιος διεκδίκησε την «πατρότητά» της, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, την επεδίωξε εξ αρχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλ. Τσίπρας ενώ ήταν επικριτικός για την επιθετική συμφωνία με την Γαλλία, απέφυγε να αναφερθεί στην επίσης επιθετική συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις που υπογράφτηκε πριν λίγες ημέρες, την οποία είχε διαπραγματευτεί και η κυβέρνησή του.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Alpha», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι θα «διεκδικήσει από τη Γαλλία σαφή διευκρίνηση ότι θα σταθεί δίπλα μας με κάθε τρόπο», όταν επί χρόνια είναι κενού περιεχομένου παρόμοιες "δεσμεύσεις" από ΝΑΤΟ και ΕΕ όπως αποδεικνύει η κλιμακούμενη επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Ακόμα, σήκωσε τους τόνους για το ζήτημα του Σαχέλ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από την Κορέα έχει να φύγει εκστρατευτικό σώμα», ξεχνώντας όμως τις πολύχρονες αποστολές προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η συνδρομή σε αυτές, όπως για παράδειγμα στο Αφγανιστάν. 

Στο ζήτημα της πανδημίας και τη διαχείρισής της, παρά του υψηλούς τόνους με την κυβέρνηση, όπως εκδηλώθηκαν και στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε την πρόθεση του κόμματος του να «βάλει πλάτη», που όπως είπε, το έκανε το προηγούμενο διάστημα, προτείνοντας υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και συναίνεση για την κατάρτιση σχεδίου πειθούς για τους εμβολιασμούς.

Όσον αφορά στο κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων, ο Αλ. Τσίπρας απέδωσε το γεγονός ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν επαρκούν για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων σε ιδεολογικές «εμμονές» και όχι στην πολιτική απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας της ΕΕ πους ω κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε. 

Σχετικά με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ανέφερε ότι αφορά στη χρηματοδότηση των ΜΜΕ από τη λίστα Πέτσα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε πανικό και επικεντρώνεται στις δημοσκοπήσεις.

 

1 σχόλιο:

  1. https://prin.gr/2021/10/%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1/...... Το οπορτουνιστικό ...περιβόλι σε αναβρασμό για το ξέπλυμα των εγκλημάτων της αριστερής κυβέρνησης του σύριζα ο οποίος δεν τραβάει... όπως και το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα. Να γιατί εμφανίστηκαν πάλι τα φασιστικά τάγματα εφόδου. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου