Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Δεν θα περάσει η τρομοκρατία που επιχειρούν να επιβάλουν οι φασιστικές συμμορίες


Λίγο πριν κλείσουμε έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, υπολείμματα από τα τάγματα εφόδου προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όσους οργανώνουν δράση και αγώνες για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Το μπαράζ των οργανωμένων επιθέσεων που είδαμε τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο Νέο Ηράκλειο, από θρασύδειλες φασιστικές - ναζιστικές συμμορίες κατά των πρωτοπόρων κομμουνιστών και γενικότερα κατά αντιφασιστών, κλιμακώθηκε και ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό από την ανοχή της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Εχουν τεράστια ευθύνη όσοι καλλιεργούν την ανοχή αυτή, σε συνδυασμό με τις περιβόητες «ίσες αποστάσεις» και τη θεωρία «των δύο άκρων» γιατί όχι απλά αθωώνουν, αλλά οπλίζουν τα χέρια των φασιστών εγκληματιών, με στιλέτα, τέιζερ, ρόπαλα και βαριές αλυσίδες, καθιστώντας πλέον τις επιθέσεις τους κατά των ειρηνικών διαδηλωτών και αγωνιστών ξεκάθαρα δολοφονικές.

Η στοχευμένη δράση των φασιστοειδών στα σχολεία, κυρίως στα ΕΠΑΛ και η προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν και να δηλητηριάσουν τους μαθητές, αποτελεί επίθεση και ευθεία απειλή κατά του λαού και της νεολαίας.

Δεν θα περάσει το κλίμα χάους και σήψης που επιχειρούν να επιβάλουν οι φασιστικές συμμορίες με τις εγκληματικές επιθέσεις τους. Ο λαός θα απομονώσει και θα τσακίσει τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία και όσους τους υποστηρίζουν.

Η οργανωμένη μαζική λαϊκή δράση, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, κυρίως μέσω των φοιτητικών συλλόγων και των εργατικών σωματείων, είναι η ελπίδα για το αύριο.

Καμία ανοχή και κανένας συμβιβασμός με τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Γιώργος ΓΚΑΝΤΙΔΗΣ, Σημαιοφόρος ΠΝ ε.α.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου