Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Εγκαινιάστηκε το πεδίο ασκήσεων για επιχειρήσεις κατά του «εχθρού λαού»


Αυτού του είδους οι ασκήσεις αποτελούν πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία της Αττικής, συνολικά της χώρας, που ματώνουν από την αντιλαϊκή πολιτική και που έχουν κάθε λόγο να αντιδρούν και να κινητοποιούνται ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία» τονίζει, μεταξύ άλλων, η  Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τη δημιουργία του ειδικού πεδίου εκπαίδευσης.

Στην καταγγελία της σημειώνει: «Πριν κλείσει ένας μήνας από την κοινή άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ με θέμα την ανακατάληψη πλοίου από “απείθαρχους” ναυτεργάτες, σειρά πήραν χτες, τα εγκαίνια πεδίου βολής στην περιοχή Καντήλι, στα Μέγαρα. Πεδίο βολής το οποίο είναι ειδικά διαμορφωμένο ώστε να προσομοιάζει σε αστικό και ημιαστικό περιβάλλον. Δηλαδή σαν κατοικημένη περιοχή εντός πόλης. Μάλιστα, τα κύρια σενάρια των επιχειρήσεων ήταν "εκκαθαρίσεις οικιών", αλλά και τακτική βολών σε στενούς διαδρόμους και από αέρα με ελεύθερο σκοπευτή.

Είναι προκλητικό, την ώρα που ο λαός μας στενάζει από την πανδημία, αντιμετωπίζει νέες περικοπές που επίκεινται στον κρατικό προϋπολογισμό ακόμα και για τις πιο στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, έρχεται αντιμέτωπος με την καθήλωση των μισθών, την ακρίβεια η κυβέρνηση να προχωρά σε τέτοιες ασκήσεις που δείχνουν ξεκάθαρα την αποφασιστικότητα της άρχουσας τάξης να εξοπλιστεί απέναντι στον ''εχθρό λαό''. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόμοιες εκπαιδεύσεις γίνονται από το στρατό του Ισραήλ με νωπές τις εικόνες από τα βίντεο που κατέγραψαν πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες να μπουκάρουν σε σπίτια Παλαιστινίων και να φωτογραφίζουν μικρά παιδιά.

Η υπογραφή της πενταετούς Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) είναι ένα βήμα αναβάθμισης του επικίνδυνου προσανατολισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης, όπως και την αντίστοιχη διαπαιδαγώγηση των στελεχών τους για την αντιμετώπιση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η παρουσία στελεχών της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ, υπουργών, ακόμα και του πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ σε αντίστοιχες ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι δείκτης του βάρους που δίνεται για την προετοιμασία αντιμετώπισης κινητοποιήσεων εργαζομένων είτε μέσα στην πόλη είτε σε βιομηχανική ζώνη.

Αυτού του είδους οι ασκήσεις αποτελούν πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία της Αττικής, συνολικά της χώρας, που ματώνουν από την αντιλαϊκή πολιτική και που έχουν κάθε λόγο να αντιδρούν και να κινητοποιούνται ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Το εργατικό κίνημα συνολικά να διεκδικήσει: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές. Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Να επιστρέψουν τώρα όλες οι στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό. ΟΧΙ στον "Ευρωστρατό" που ετοιμάζει η ΕΕ. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

 ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου