Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

«Αρνητές» καίνε βιβλία κατά τα πρότυπα των ναζί


 Οι αποτρόπαιες εικόνες, με «αρνητές» του κορωνοϊού να καίνε βιβλία στη Χαλκίδα, θυμίζουν σκοτεινές περιόδους και μεσαιωνικού χαρακτήρα τελετές, κατά τα πρότυπα των ναζί.

Είναι ενέργειες απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για μέτρα προστασίας της υγείας, που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, με την επικίνδυνη πολιτική της, αφήνει χώρο να αναπτυχθούν τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές, ενισχύοντας όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν "βολικό αντίπαλο", για να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

 Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ


 
Του Πάνου Ζάχαρη

 ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το κάψιμο βιβλίων δεν αποτελεί μορφή αντίστασης αλλά βολικό εχθρό για την κυβέρνηση

3 σχόλια:

  1. Έκαψαν το βιβλίο "ανθρώποι" που δεν έχουν διαβάσει ποτέ στη ζωή τους.
    Διότι αν διάβαζαν δεν θα ήταν εκεί, αλλά θα διεκδικούσαν, για παράδειγμα, επίταξη ιδιωτικών κλινικών.
    ....
    Καλός ήρθες πάλι gkagkarin

    Μάγδα Φωτεινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν σε όλο τον "πολιτισμένο" κόσμο, δηλαδή στις λεγόμενες καπιταλιστικές "μητροπόλεις", αλλά και στις πρώην ΛΔ. Ο Φασισμός παντού ανεβαίνει, όπως κι εδώ, με την συγκαταβατική/προσποιητή "δυσμένεια" των κατά σύμβαση εκπροσώπων της κυρίαρχης τάξης: Ο Θεοδωρικάκος συγκαλεί «σύσκεψη»!
    Αν τάκαναν κουκουέδες αυτά, οι «συσκέψεις» θα περίσσευαν και ούτε δευτερόλεπτο δε θα σπαταλιόταν γι αυτές…
    Ο Καπιταλισμός πάντα πατάει σε δύο βάρκες, από πλευράς τακτικής, φροντίζει πάντα να υπάρχει η εναλλακτική "λύση", το λεγόμενο "plan B", δεν αφήνει τίποτα στη τύχη. Και εννοείται πάντα επισείει και την απειλή του εμφυλίου.
    Το εργατικό κίνημα δεν έχει άλλη επιλογή, παρά ακριβώς αυτή: Να ετοιμάζεται από κάθε άποψη για εμφύλιο πόλεμο. "Χωρίς αυταπάτες", κι αυτή τη φορά εννοώντας το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου