Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Με επιτυχία η εκδήλωση ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα


ΠΟ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, με τίτλο: «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Η ζωή κερδίζεται στον αγώνα για την ανατροπή».

Στην ομιλία της, η Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης, Άννα Μαρία Ηλιού, μεταξύ άλλων, τόνισε πως οι δυνάμεις τόσο του Κόμματος όσο και της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια πραγματοποιούν αυτό το διάστημα ένα πραγματικά μεγάλο πολιτικό άνοιγμα, για συζήτηση με νέους και νέες, δίνοντας παράλληλα τη μάχη της αποκάλυψης του ταξικού χαρακτήρα του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου. Αναδεικνύουν την ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα για δουλειά, μόρφωση και ζωή βάσει των δυνατοτήτων της εποχής και απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 27 Μάη στις 7.30 μ.μ. στο Λευκό Πύργο.

Στη συνέχεια, η ομιλήτρια τόνισε ότι το αντεργατικό έκτρωμα αποτελεί «χτύπημα στη ζωή, την καθημερινότητα των εργαζομένων σήμερα» και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ προσεγγίζουν το ζήτημα του εργάσιμου χρόνου από τη σκοπιά των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων, από τη σκοπιά της εργασίας ως όπλο για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και όχι για τη μεγιστοποίηση των κερδών κάποιων λίγων. Όλοι εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, στεκόμαστε με ευθύνη μπροστά στους μεγάλους αγώνες της τάξης μας, για την κατοχύρωση ανθρωπίνων ωρών εργασίας, γνωρίζουμε ότι τώρα είναι η ώρα για να δυναμώσει ο αγώνας, το πείσμα, η μαχητικότητα για να συζητήσουμε με περισσότερους, για να φτάσουμε σε περισσότερους, αποκαλύπτοντας τον χαρακτήρα αυτών των αλλαγών».

Η Άννα Μαρία Ηλιού τόνισε την ανάγκη η νεολαία να βάλει μπροστά στον αγώνα της «τα επιθετικά αιτήματα που θέτει το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες της εποχής μας, αποτυπώνονται στις διεκδικήσεις 536 Σωματείων, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων πανελλαδικά, για 5μερο - 7ωρο - 35ωρο εβδομαδιαίως, για 751 βασικό μισθό, για ΣΣΕ σε κάθε κλάδο.

Τώρα είναι η ώρα όμως να μπει στο προσκήνιο και η συζήτηση για τα αθεράπευτα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει το γερασμένο, ιστορικά ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα, ένα σύστημα που προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τις ίδιες του τις αντιφάσεις δημιουργεί αυτά τα απαράδεκτα νομοθετήματα. Όλοι εμείς βλέπουμε γύρω μας τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας, τα 5G δίκτυα, την απίστευτη ανάπτυξη της τεχνολογίας, τη ρομποτική, βλέπουμε τις τεράστιες δυνατότητες οι νέοι άνθρωποι να ζήσουμε καλύτερα, να μην είναι η ζωή και το μέλλον μας "μεροδούλι μεροφάι" στην προσπάθεια να τα βγάλουμε πέρα, να επιβιώνουμε απλά χωρίς να ζούμε».

Τέλος, κάλεσε κάθε νέο και νέα να μπει «μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ στον αγώνα για την κοινωνία στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων, τον σοσιαλισμό, την κοινωνία που με κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό που θα λύνει ζητήματα κατανομής επιστημονικού δυναμικού, που θα εξασφαλίζει την πρόσβαση όλων μας στο πανανθρώπινο δικαίωμα της εργασίας θα λειτουργεί με γνώμονα την κάλυψη των ολοένα και μεγαλύτερων κοινωνικών αναγκών»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου