Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Δεν δουλεύουμε, δεν ψωνίζουμε


112 χρόνια μετά την θέσπιση της Κυριακάτικης Αργίας, οι πολιτικοί φωστήρες της Ελλάδας, μαζί με τους εργοδότες, θέλουν να την καταργήσουν με προσχήματα που μόνο γελοία μπορούν να χαρακτηριστούν.

Αφού πρώτα εξευτέλισαν τους μισθούς μας, αφού έφτιαξαν ελαστικά ωράρια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των εργοδοτών, αφού η ημιαπαχοληση τείνει να καθιερωθεί (για να πέφτουν οι δείκτες ανεργίας), εδώ και λίγα χρόνια με την προσπάθειά τους να καταργήσουν την Κυριακάτικη Αργία, θέλουν να ολοκληρώσουν την μετατροπή μας, από εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους. 

Εμείς, οι εργαζόμενοι στη NOTOS COM Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24) δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους αφήσουμε να μας στερήσουν το δικαίωμά μας να έχουμε μια μέρα που θα μπορεί καθένας να ασχοληθεί με τον εαυτό του ή την οικογένειά του.

Γι αυτό, και για όλα τα προηγούμενα, αλλά και γι αυτά που ακόμα μαγειρεύουν εις βάρος μας, την Κυριακή 23 Μαϊου 2021 κατεβαίνουμε σε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, εξω από το πολυκατάστημα του Notos στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 24).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους των καταστημάτων να κάνουν το ίδιο για να ενώσουμε τις φωνές μας απέναντι σ' αυτούς που θέλουν να κερδίζουν με τον δικό μας ιδρώτα.

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΪΟΥ Στις 10.00 π.μ. έξω απο το κατάστημα του NOTOS Τσιμισκή 24 στη Θεσσαλονίκη.

 

Με εκτίμηση προς όλους τους συναδέλφους

Το Δ/Σ Του Σωματείου

 

1 σχόλιο:

  1. απεργία έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ενώ παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς σε μια σειρά από περιοχές σχεδιάζει την Κυριακή και τις επόμενες μέρες ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

    Εξάλλου η Ένωση ΕΒΕ Καλλιθέας, στις 11 το πρωί της Κυριακής, θα προχωρήσει σε κινητοποίηση με αυτοκινητοπομπή, ενάντια στην κατάργηση την Κυριακάτικης αργίας.

    Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων έχει επίσης προκηρύξει απεργία και καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή, στις 10.30 π.μ. (γυάλινο κτίριο στη Χ. Τρικούπη).

    Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους στο Εμπόριο να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων τη γενίκευση της δουλειάς τις Κυριακές, που φέρνει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.

    Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας προκηρύσσει απεργία για την Κυριακή 23 Μάη, ώστε να καλυφθούν οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται, που κινητοποιούνται ενάντια στην απελευθέρωση της Κυριακής αργίας.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου