Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Χαράτσια και sms στους μη εμβολιασμένους αντί για ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού


Με τη σταθερή επωδό ότι «έχει λάβει όλα τα μέτρα» μπροστά στην αναζωπύρωση και την αυξητική τάση στους δείκτες της πανδημίας, και τις προκλητικές διαπιστώσεις για τις «πεπερασμένες δυνατότητες» που υπάρχουν για τη «θωράκιση» του συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες νέα μέτρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και όχι για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας ή του εμβολιαστικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα, που χαρατσώνουν ανελέητα τους μη εμβολιασμένους, πετώντας τους την ευθύνη, την ίδια στιγμή που και για τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς οι ευθύνες βαραίνουν την ίδια την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα προσέρχονται στην εργασία τους με 2 τεστ (rapid ή PCR) τη βδομάδα, το κόστος των οποίων συνεχίζει να βαραίνει τους ίδιους. Επιπλέον, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, χώρους διασκέδασης, εμπορικά καταστήματα. Οι μόνες δραστηριότητες για τις οποίες δεν ισχύει η υποχρέωση υποβολής σε διαγνωστικό έλεγχο είναι οι αναγκαίες, όπως η πρόσβαση σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία, καθώς και η άσκηση θρησκευτικών τους δικαιωμάτων. Επίσης, ανακοινώθηκαν εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηροποίηση των ποινών για μη τήρηση των μέτρων στα καταστήματα (5.000 ευρώ πρόστιμο, 15 μέρες αναστολή λειτουργίας, γνωστοποίηση των καταστημάτων που έχουν υποστεί ποινές). Αντίστοιχα, οι έλεγχοι θα ενταθούν στους αθλητικούς χώρους για την τήρηση του μέτρου της χρήσης μάσκας.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τα παραπάνω μία «προσαρμογή στα νέα δεδομένα» και «μέτρα που θα προστατεύσουν» τους ανεμβολίαστους, ενώ η κυβέρνηση διατηρεί άθικτες όλες τις αιτίες της υπερμετάδοσης, που δεν είναι άλλες από τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς κ.ο.κ.

Την ίδια στιγμή, οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν δεν συνοδεύονται από κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό. Απεναντίας, όσον αφορά το μέτρο της αναστολής για υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ανακοίνωσε την παράτασή του μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ειδικά για τους ανεμβολίαστους επικουρικούς επεσήμανε ότι οι συμβάσεις τους δεν θα ανανεωθούν.

Αντίστοιχα, τα μέτρα για τα νοσοκομεία που βρίσκονται στο «κόκκινο» σε μια σειρά περιοχές της χώρας περιορίζονται σε «συνεννόηση» με ιδιωτικές κλινικές ώστε να διαθέσουν κλίνες, με το απαραίτητο πάντα «αντίτιμο», και σε «κίνητρα» σε ιδιώτες γιατρούς.

Οσον αφορά την εμβολιαστική εκστρατεία, αυτή περιορίζεται σε αποστολή μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα, ενημερώσεις από τα ΜΜΕ και σποτ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου