Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: «Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το σύστημα»

Το μεγάλο συλλαλητήριο των εργαζομένων της Αθήνας και της Πάτρας στο Σύνταγμα, είναι το πραγματικό περιεχόμενο της πρότασης μομφής, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, βουλευτής του ΚΚΕ, ξεκινώντας την ομιλία της στη συζήτηση της Βουλής για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. 

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ καταγγέλλει και καταψηφίζει όχι μόνο την κυβερνητική πολιτική, αλλά συνολικά την πολιτική που στηρίζουν και εφαρμόζουν και τα άλλα αστικά κόμματα και είναι προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος της ζωής της εργατικής τάξης. 

Με κύριο χαρακτηριστικό την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, ενδεικτικά ανέφερε τα μέτρα της σημερινής κυβέρνησης που στηρίχθηκαν πάνω στα μέτρα που είχε προηγούμενα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, την ακρίβεια, τη βία και καταστολή, τους απεργοκτόνους νόμους, την εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τη μετατροπή της χώρας σε απέραντο, μεγαλύτερο ορμητήριο των δολοφονικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Ειδικά για το τελευταίο, όπως σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, δεν υπήρξε ποτέ ελληνική κυβέρνηση, όπως και αν λεγόταν, όποια σύνθεση και αν είχε, που να μη θεωρούσε αναπόσπαστα δεμένα τα συμφέροντα της αστικής τάξης της Ελλάδας με την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. 

Η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε ακόμα ότι η στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τουλάχιστον 20 καίρια νομοσχέδια που αφορούν το βιοτικό επίπεδο και τη ζωή της εργατικής τάξης, μέσα στην καπιταλιστική ανάπτυξη και το μπούκωμα των επιχειρηματικών ομίλων με δισεκατομμύρια ευρώ, που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, τα ψήφισαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ, εκφράζοντας δευτερεύουσες διαφοροποιήσεις που δεν αφορούν τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής.  

Υπογράμμισε επίσης ότι όλα τα αστικά κόμματα έχουν τα μάτια τους στραμμένα στην κάλπη των επόμενων εκλογών, ενώ η αντιπολίτευση που κάνουν μεταξύ τους είναι στη λογική της ηθικολογίας, της κλειδαρότρυπας και του σταρ σύστεμ, που επικεντρώνει στη διαχείριση των προβλημάτων και όχι στη στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας που είναι και  η ουσία της πολιτικής τους.

Τα προβλήματα και από τα καιρικά φαινόμενα, κατέληξε, είναι ένας πρόσθετος λόγος για τον λαό να παλέψει όχι για την εναλλαγή των κυβερνήσεων, αλλά για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

 Η οργή και η αγανάκτηση να γίνει δύναμη ανατροπής - Η συζήτηση στην Ολομέλεια

1 σχόλιο:

  1. Μέλος του τμήματος ισότητας του Συριζα,αγωνιστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα,αριστερή με δράσεις κατα του σεξισμού,κινηματα metoo κλπ
    Ενα γτχσας φασισταριά βγαίνει αυθόρμητα

    https://www.facebook.com/photo?fbid=2238818232936895&set=gm.4637652309674664

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου