Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Μαθητές πάνε με κουβέρτες στο σχολείο τους!


ΣΕΡΡΕΣ - ΛΕΣΒΟΣ

Εικόνες με μαθητές που πηγαίνουν στα σχολεία τους κουβαλώντας εκτός από τις τσάντες τους και... κουβέρτες βλέπουμε τις τελευταίες μέρες σε δημοσιεύματα! Τα πρωτόκολλα των ανοιχτών παραθύρων, με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε πολλές περιοχές της χώρας, οδηγούν σε ασφυκτικές καταστάσεις μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Έτσι αυτή τη βδομάδα είδαμε φωτογραφίες και ρεπορτάζ από σχολείο των Σερρών, οι μαθητές για δυο - τρεις μέρες πήγαιναν με κουβέρτες στο σχολείο τους, καθώς εκτός των άλλων έμειναν και μια μέρα χωρίς θέρμανση λόγω βλάβης του καυστήρα. Ενώ ο Δήμος Δυτικής Λέσβου πήρε πρωτοβουλία και μοίρασε κουβέρτες στα Δημοτικά Σχολεία της Καλλονής.

Μαθητές με κουβέρτες στις Σέρρες 
Μαθητές με κουβέρτες στις Σέρρες

Κοινός παρονομαστής είναι τα πρωτόκολλα του υπουργείου Παιδείας, που υπαγορεύουν ανοιχτά παράθυρα για να αερίζονται οι τάξεις ως μέτρο προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία, αντί για αραίωση των μαθητών και άλλα μέτρα ουσιαστικής προστασίας, που το κράτος θεωρεί «κόστος» και «πολυτέλεια». Μόνο που για να προφυλαχθούν από τον κορονοϊό οι μαθητές, κινδυνεύουν να αρρωστήσουν από το κρύο.

Και μπορεί στις περιοχές που χτύπησε ο χιονιάς τα σχολεία να έμειναν κλειστά για κάποιες μέρες -τις τελευταίες δύο μάλιστα σε περιοχές της Αττικής που δεν είχαν προβλήματα από τη χιονόπτωση, αλλά λόγω χαμηλών θερμοκρασιών...- από βδομάδα όμως θα ανοίξουν και οι θερμοκρασίες αναμένονται και πάλι χαμηλές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου