Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Η σωστή μεριά της ιστορίας είναι με το στρατόπεδο των λαών όχι με των ιμπεριαλιστών


Η σωστή μεριά της ιστορίας είναι με το δίκιο των λαών και όχι να διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών, τόνισε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Κυριακής 6 Μάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989».

Όπως σημείωσε, η απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι ακόμα ένα τραγικό επεισόδιο που ζουν οι λαοί της περιοχής μετά τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ πριν 30 χρόνια, όπου ζούσαν ενωμένοι.

Επισήμανε ότι πρόκειται για έναν πόλεμο μεγάλων συμφερόντων μεταξύ μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το μοίρασμα σφαιρών επιρροής με το αίμα των λαών και σε αυτό το κουβάρι των ανταγωνισμών είναι μπλεγμένη και η Ελλάδα με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Η Λ. Ράζου υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον ουκρανικό λαό, όχι παρακολουθώντας ως θεατής τις εξελίξεις, αλλά παίρνοντας θέση, απαιτώντας απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς, απαιτώντας να μην σταλούν στρατιώτες και όπλα στο εξωτερικό και απαιτώντας το κλείσιμο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων.

Σχετικά με τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, τόνισε ότι θα τις πληρώσει ο ρωσικός λαός, αλλά και άλλοι λαοί της περιοχής, και ο ελληνικός, με μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια και με μεγαλύτερη ακρίβεια στα τρόφιμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Τέλος, σχετικά με τη στάση του ΝΑΤΟ και τα ελληνοτουρκικά, υπενθύμισε ότι η λυκοσυμμαχία θεωρεί Ελλάδα και Τουρκία κοινό ΝΑΤΟικό έδαφος, γι’ αυτό δεν αποτελεί παράγοντα ασφάλειας η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου