Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Στο «τραπέζι» βάζουν οι ΗΠΑ το ενδεχόμενο αποστολής στην Ουκρανία μαχητικών αεροσκαφών της Πολωνίας


Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Πολωνία για το ενδεχόμενο η πολωνική κυβέρνηση να δώσει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, όπως μετέδωσε το CNN, κάτι που αν πραγματοποιηθεί θα συνιστά αισθητά ενεργότερη εμπλοκή στον πόλεμο από τη μεριά των ΝΑΤΟικών. 

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης είπε ότι η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία είναι μια «κυρίαρχη απόφαση που πρέπει να λάβει οποιαδήποτε χώρα», ενώ σημείωσε πως γίνονται συζητήσεις για τον τρόπο που θα μεταφερθούν τα αεροσκάφη από την Πολωνία στην Ουκρανία.

Η Πολωνία διαθέτει αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής MIG, δηλαδή του ίδιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιεί η Ουκρανική αεροπορία. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε μέσω βιντεοκλήσης με βουλευτές και γερουσιαστές από τις ΗΠΑ, στους οποίους επανέλαβε το αίτημά του να σταλούν στη χώρα του μαχητικά ρωσικής κατασκευής από χώρες του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιούν τέτοια αεροσκάφη, προκειμένου να τα πετάνε Ουκρανοί πιλότοι. 

Αργότερα, ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογο του, Τζο Μπάιντεν. Πέραν των οικονομικών κυρώσεων προς τη Ρωσία και της οικονομικής ενίσχυσης της Ουκρανίας συζήτησαν «ζητήματα ασφάλειας», σύμφωνα με τον Ουκρανό πρωθυπουργό. 


Η Βρετανία θα παρουσιάσει «διεθνές σχέδιο δράσης» ενάντια στη Ρωσία 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα παρουσιάσει «διεθνές σχέδιο δράσης» με σκοπό να «αποτύχει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σχέδιο δράσης προβλέπει «να δημιουργηθεί διεθνής συνασπισμός για να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία», «να υποστηριχθεί η ικανότητα της Ουκρανίας να αμυνθεί», «να μεγιστοποιηθεί η οικονομική πίεση στο ρωσικό καθεστώς», «να εμποδιστεί να μετατραπεί σε κοινοτοπία αυτό που κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία», «να συνεχιστεί η διπλωματική προσπάθεια για την αποκλιμάκωση» και «να αρχίσει ταχεία εκστρατεία για την ενίσχυση της ασφάλειας στην ευρωατλαντική περιοχή».

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, «πρέπει να αποτύχει και πρέπει να φροντίσουμε να αποτύχει» σε αυτή την επίθεση, ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το γραφείο του. «Δεν αρκεί να εκφράζουμε την υποστήριξή μας στη βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη, πρέπει να την προασπίσουμε έναντι μιας διαρκούς προσπάθειες αναθεώρησης των κανόνων μέσω της στρατιωτικής βίας», πρόσθεσε, εμφανίζοντας ως υπερασπιστές των συνόρων τους ευρωατλαντικούς που έχουν κάνει πλήθος επεμβάσεων και πολέμων που είχαν ως αποτέλεσμα τον διαμελισμό ολόκληρων χωρών. 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

 

 

2 σχόλια:

  1. https://www.902.gr/eidisi/kosmos/288530/i-igesia-tis-elladas-einai-etoimi-na-midenisei-tin-koini-mas-istoriki ο Ρωσικός Ιμπεριαλισμός απευθύνεται στο τμήμα της αστικής τάξης που τα συμφέροντα τους εξυπηρετούνται καλύτερα σε συμμαχία μαζί τους και με την Ιμπεριαλιστική Κίνα. Τα εγκλήματα των ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε στην Ουκρανία με την σφαγή του λαού απο το 2014 και μετά δεν μπορεί να κρύψει τα αντίστοιχα εγκλήματα του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού Ηταν όλοι μαζί όταν την περίοδο 1953 1991 κατέστρεφαν τον Σοσιαλισμό οι Δυτικοί ανοιχτά και οι άλλοι με οπορτουνιστική προβιά μέσα στο ...ΚΚΣΕ... πρώην Μπολσεβίκων. Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Πρέπει να κάνουν ότι έκανε Ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπολσεβίκους το 1917 με γραμμή κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός. Είναι μονόδρομος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ιμπεριαληστές ΗΠΑ και Βρετανία ψάχνουν για τα κορόϊδα, που θα κάνουν τον proxy war (πόλεμο δι' αντιπροσώπων) κατά των αντιπάλων ιμπεριαληστών. Οι μόνοι πρόθυμοι μέχρι στιγμής είναι τα ΤσιπροΚούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου