Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα από την εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ν. Νικηφορίδη


Εκδήλωση μνήμης, τιμής και αγώνα για τον Νίκο Νικηφορίδη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η ΕΔΥΕΘ, στο Πάρκο Ειρήνης στις Συκιές, με τη συμπλήρωση 71 χρόνων από την εκτέλεση του, από το μισαλλόδοξο μετεμφυλιακό κράτος.

Ο Νίκος Νικηφορίδης, εκτελέστηκε σε ηλικία 23 χρόνων, πίσω από το Επταπύργιο, μαζί με άλλους έξι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, αγωνιστές για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση του λαού.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Κωνσταντίνος Καλογερούδης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής του ΑΠΘ. Αναφέρθηκε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία μέσα από τον οποίο εβδομήντα ένα χρόνια μετά την εκτέλεση του Νίκου Νικηφορίδη, η ανθρωπότητα ξαναζεί τον εφιάλτη ενός πιθανού πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Τόνισε ότι 71 χρόνια μετά την εκτέλεση του Νίκου Νικηφορίδη, είναι αυτονόητο ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι η συνέχιση του αγώνα για την εκπλήρωση των ιδανικών, για τα οποία αυτός θυσιάστηκε.

Και κάλεσε το λαό, ειδικά τους νέους και τις νέες της χώρας να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού και φιλειρηνικού κινήματος και να απαιτήσουν απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό σήμερα, εβδομήντα ένα χρόνια μετά την εκτέλεση του Νίκου Νικηφορίδη, που τα μαύρα σύννεφα ενός νέου πολέμου σκεπάζουν την περιοχή και την πατρίδα μας, τη στιγμή που οι βόμβες, ο μαύρος καπνός του θανάτου και το αποκρουστικό στρίγκλισμα των σειρήνων σκεπάζουν τις πόλεις της Ουκρανίας, το ελληνικό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης να ενώσει τη φωνή του με τη φωνή όλου του λαού απαιτώντας:

Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος!

Να σταματήσει η όποια εμπλοκή της Ελλάδας!

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας!

Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας, σε όλους τους λαούς που πάντα είναι τα θύματα της κρεατομηχανής των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Να εκφράσουμε την καθαρή αντίθεση και καταδίκη μας στην ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Να καταδικάσουμε τις ανιστόρητες, αντικομμουνιστικές και αντισοβιετικές δηλώσεις του προέδρου Πούτιν, οι οποίες αποτέλεσαν την ιδεολογική προπαρασκευή της απαράδεκτης εισβολής.

Να εκφράσουμε όμως και την απερίφραστη καταδίκη της αισχρής υποκρισίας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης και των άλλων ευρωατλαντικών κομμάτων, που καμώνονται ότι τάχα για πρώτη φορά βλέπουν πόλεμο στην Ευρώπη μετά από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ότι μόλις τώρα βλέπουν προσπάθειες αναθεώρησης των συνόρων και άλλα παρόμοια».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), της Επιτροπής Ειρήνης Βορειοδυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης, της Επιτροπής Ειρήνης Καλαμαριάς, της ΠΕΑΕ -ΔΣΕ, του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών (ΟΓΕ), του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου