Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Από τον Έβρο στη Ρουμανία μαχητικά του αεροπλανοφόρου «Harry Truman»


Πάνω από τη Ρουμανία πετάνε σύμφωνα με το CNN τα μαχητικά αεροσκάφη του αεροπλανοφόρου «Harry Truman» των ΗΠΑ «για να επιδείξουν παρουσία και αποφασιστικότητα», ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται από χτες το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο -σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης αυτή την ώρα βρίσκεται ανοιχτά της Σαμοθράκης- συνοδευόμενο από το καταδρομικό «USS San Jacinto», ενώ άλλα πέντε πολεμικά πλοία της αρμάδας συνοδείας του πλέουν νοτιότερα στο Αιγαίο που έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ορμητήριο για τους Αμερικανονατοικους την ώρα που κλιμακώνεται η αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Μάλιστα αξιωματούχος που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο με γνώση της αποστολής του λέει ότι στόχος του αεροπλανοφόρου είναι σε περίπτωση κλιμάκωσης να στείλει περισσότερες δυνάμεις στη Μαύρη θάλασσα όπως και να αποκλείσει την πρόσβαση στο ρωσικό ναυτικό προς τα Δαρδανέλια.

Η κυβέρνηση που έχει δώσει γη και ύδωρ με βάση και την κατάπτυστη συμφωνία για τις βάσεις αναλαμβάνει πολύ μεγάλες ευθύνες. 

Συνεχίζεται για 11η μέρα η ρωσική εισβολή με πολιορκίες πόλεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου