Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

«Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου»

Σε ένθετη έκδοση το θεατρικό έργο «Συνέντευξη με τον Μαρξ»

Με μια μοναδική προσφορά θα κυκλοφορήσει ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» 28 - 29 Μάη, καθώς μαζί με την εφημερίδα και την πλούσια ύλη της οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν και να διαβάσουν το θεατρικό έργο της Ελένης Ζαφειρίου «Συνέντευξη με τον Μαρξ». 

Πρόκειται για δραματοποίηση του βιβλίου «Ο Εμφύλιος Πόλεμος στη Γαλλία» του Καρλ Μαρξ, το οποίο γράφτηκε με βάση την πείρα από την Κομμούνα του Παρισιού το 1871, όπου η εργατική τάξη για πρώτη φορά στην Ιστορία κατέλαβε την εξουσία.

Στο θεατρικό έργο ο Καρλ Μαρξ απαντά στις ερωτήσεις του Αμερικανού δημοσιογράφου Ρ. Λάντορ, ξεδιπλώνοντας τις 72 ηρωικές και ματωμένες μέρες της μεγάλης εξέγερσης της Παρισινής Κομμούνας.

Το έργο ανέβηκε με επιτυχία τη χειμερινή θεατρική σεζόν 2021 - 2022 στην Αθήνα, ενώ παρουσιάστηκε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε σκηνοθεσία του Κώστα Σταματόπουλου και ερμηνεία του Δημοσθένη Φίλιππα.


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 28 και 29 Μάη 2022:

  • Ουκρανία - Βαλκάνια - Ελληνοτουρκικά: Αναβάθμιση κινδύνων για τον λαό από τη βαθύτερη εμπλοκή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.
  • Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ 18 - 19 Ιούνη - Αθήνα: Υπόθεση κάθε σωματείου, εργαζόμενου και συνδικαλιστή.
  • Δέκα χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου ερμηνευτή: Τη Δευτέρα 30 Μάη η μεγάλη συναυλία για τον Δημήτρη Μητροπάνο.
  • Περσικός Κόλπος: Κατάληψη ελληνικών τάνκερ από Ιρανούς κομάντος.
  • Αντιπαράθεση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία: Διευρύνεται από τη Βαλτική ως τη Μαύρη Θάλασσα.
  • Πανεπιστήμια: Τα κριτήρια της αγοράς στα προγράμματα σπουδών και στην Έρευνα ενισχύει ο νέος νόμος - πλαίσιο. Μήνυμα ελπίδας και αγώνα η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στις φοιτητικές εκλογές. Κινητοποιήσεις στο ΑΠΘ ενάντια στην ένταση της καταστολής, που πάει χέρι χέρι με τα αντιδραστικά σχέδια για «Πανεπιστήμια ΑΕ»
  • Επίσης, με μια μοναδική προσφορά κυκλοφορεί ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» 28 - 29 Μάη, καθώς μαζί με την εφημερίδα και την πλούσια ύλη της οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν και να διαβάσουν το θεατρικό έργο της Ελένης Ζαφειρίου «Συνέντευξη με τον Μαρξ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου