Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ συμμετέχει σε τουρκική αποβατική άσκηση!

 
Μετά  την συμμετοχή αμερικανοΝΑΤΟικών σε τουρκική άσκηση που περιείχε σενάριο κατάληψης νησιού («Γαλάζια Πατρίδα»), αυτών δηλαδή που τα αστικά κόμματα εμφανίζουν εδώ στην Ελλάδα ως εγγυητές των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αμερικανικό αποβατικό σκάφος θα συμμετάσχει στην τουρκική πολυεθνική άσκηση  EFES που ξεκινά σήμερα.

Η ...λεπτομέρεια είναι πως πρόκειται για αποβατική άσκηση (είναι προφανές που θέλουν να κάνουν απόβαση οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο  Αιγαίο)!!!

Το  αποβατικό σκάφος των ΗΠΑ που θα συμμετάσχει στην άσκηση είναι το  «USS Arlington», το οποίο μάλιστα πριν πάει στην Σμύρνη, βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη, στην περιοχή που έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, η οποία κατά τα κόμματα του αμερικανοΝΑΤΟικού τόξου παρέχει ασφάλεια στην χώρα μας...


Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, το  «Arlington» και δυνάμεις της 22ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών (MEU) θα διεξάγουν επιχειρήσεις προς υποστήριξη της άσκησης FES22 «για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με έναν βασικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ».

«Η άσκηση EFES είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους πεζοναύτες της 22 MEU να βελτιώσουν την ικανότητα και τη διαλειτουργικότητά μας με τους Τούρκους Συμμάχους μας και άλλους εταίρους που συμμετέχουν στην άσκηση», δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Christopher Myette, εκτελεστικός αξιωματικός της 22ης MEU.


Η τουρκική άσκηση έχει θέσει σε επιφυλακή τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου