Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Φούσκα


Η φορολόγηση των πολυδιαφημισμένων «υπερκερδών» των ομίλων της Ενέργειας, που έγινε σημαία για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ως το ...φάρμακο που θα έσωζε τάχα τον λαό από τις τεράστιες ανατιμήσεις στο ρεύμα, αποδεικνύεται μία μεγάλη φούσκα, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο. Οι τελευταίες εξελίξεις κάνουν λόγο για ...διαβουλεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στελέχη εταιρειών, ώστε να βρεθεί ποιο είναι τελικά το ποσό που θα φορολογηθεί κατά 90%.

Όπως ακούγεται, το ποσό αυτό δεν ξεπερνάει τελικά τα 100-150 εκατ. ευρώ. Ακόμα όμως κι αυτά είναι αμφίβολο αν στο τέλος θα φορολογηθούν, κάτι για το οποίο χρειάζεται ούτως ή άλλως νομοθετική ρύθμιση από τα υπουργεία Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Οικονομικών. Ο λόγος είναι ότι τα κέρδη των εταιρειών που χαρακτηρίζουν «υπερκέρδος» η Κομισιόν, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι απόρροια των νόμων που «απελευθερώνουν» την αγορά Ενέργειας και του τζόγου στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, που λειτουργεί γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Γι' αυτό όταν έρχεται η ώρα να «ακουμπήσουν» έστω και μια ...γωνίτσα απ' αυτά τα κέρδη, χάριν εντυπωσιασμού, αρχίζουν τα «ναι μεν αλλά», τα «ίσως» και τα «διότι». Αν μάλιστα ισχύουν τα σενάρια ότι το κομπιουτεράκι βγάζει αρνητικό ισοζύγιο στα λογιστικά «υπερκέρδη» της ΔΕΗ ΑΕ από τις αυξήσεις στο ρεύμα, να δεις που στο τέλος θα βάλουν τον λαό να πληρώσει κι από πάνω!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου