Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Νέα επίθεση της Αστυνομίας σε κινητοποίηση φοιτητών του ΑΠΘ


Καταδικάζουμε τη νέα επιχείρηση καταστολής και επίθεση των ΜΑΤ, μέσα στον χώρο του ΑΠΘ, σε συγκέντρωση φοιτητών ενάντια στην παρουσία της Αστυνομίας. Η χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, χημικών και ο τραυματισμός δυο φοιτητών αποδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

Τα σημερινά γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι είναι σε εξέλιξη κρατικό σχέδιο για την επιβολή της παρουσίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα και στο ΑΠΘ συγκεκριμένα. Οι επιθέσεις των ΜΑΤ, η αξιοποίηση ενεργειών προβοκατόρικων ομάδων, ο εντοπισμός ασφαλιτών σε κινητοποιήσεις φορέων του πανεπιστημιακού κινήματος στο ΑΠΘ, αλλά και σε συναντήσεις συνδικαλιστών του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ και φοιτητικής καλλιτεχνικής ομάδας είναι κρίκοι στην αλυσίδα του ίδιου σχεδίου.

Η κυβέρνηση με την ένταση της καταστολής θέλει να πνίξει κάθε φωνή οργανωμένης διεκδίκησης μέσα στα Πανεπιστήμια. Κάθε φωνή αντίστασης στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, στη λειτουργία του επιχειρηματικού πανεπιστημίου και στον νέο νόμο-πλαίσιο που προωθεί.

Δεν θα της περάσει! Ήδη οι φοιτητές τής έχουν δώσει την απάντησή τους. Οργανωμένα, από κοινού με τους εργαζόμενους και καθηγητές, θα συντρίψουν αυτά τα σχέδια και θα ακυρώσουν στην πράξη το συντεταγμένο σχέδιο καταστολής.

 Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

 


Σε εξέλιξη κρατικό σχέδιο για την επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης έκανε για μία ακόμη φορά η Αστυνομία μέσα στο ΑΠΘ εναντίον φοιτητών, τραυματίζοντας έναν.

Το μεσημέρι, συγκέντρωση Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ κινήθηκε από την πρυτανεία προς το Τμήμα Βιολογίας, όπου βρίσκονται και πάλι ανεπτυγμένες δυνάμεις της Αστυνομίας, με αφορμή το χτίσιμο βιβλιοθήκης. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους φοιτητές με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, τραυματίζοντας έναν φοιτητή που δίπλα στο κεφάλι και το πόδι του έσκασαν οι χειροβομβίδες με αποτέλεσμα να αρχίσει να αιμορραγεί.

Σε ανακοίνωσή τους, Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ καταγγέλλουν «το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται μέρα τη μέρα στο ΑΠΘ με στόχο τη νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους», όπως και τη χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και χημικών εν ώρα διεξαγωγής μαθημάτων έξω από τον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) και τον τραυματισμό φοιτητή κατά τη διάρκεια κινητοποίησης.

«Απάντηση στα σχέδια αυτά θα λάβει η κυβέρνηση και η πρυτανεία μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους που οργανωμένα και συντονισμένα θα συντρίψουν τα σχέδιά τους και θα ακυρώσουν στην πράξη το συντεταγμένο σχέδιο καταστολής».

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν όλους τους φοιτητές σε αγωνιστική εγρήγορση και σε σύσκεψη κοινού συντονισμού τη Δευτέρα στις 18.00 στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ μαζί με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου.

1 σχόλιο:

  1. http://fadomduck2.blogspot.com/2022/05/blog-post_26.html Στο 15ο συνέδριο το 1996 καταργήσαμε τα πολιτικά μέτωπα και στάδια και την συμμετοχή σε κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού. Πήραμε την απόφαση για την δημιουργία του ΠΑΜΕ και της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ που ιδρύθηκε το 1999. Τα επόμενα συνέδρια εμπλούτισαν το πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε στο 19ο συνέδριο το 2013. Ο Ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία έγινε το 1999.... Οσο για τις οπορτουνιστικές οργανώσεις που αναφέρεις όλες μα όλες μίλαγαν και μιλάνε για πολιτικά μέτωπα και στάδια ...αποικία εξάρτηση.... κ.α και το ιμπεριαλιστικό πόλεμο το χρησιμοποιούσαν γιατί το ΚΚΕ δεν είχε αποκαταστήσει τα Μπολσεβίκικα χαρακτηριστικά του. Σήμερα είναι όλοι κάτω απο την σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού. Οσο για τον καπιταλισμό βρίσκεται στο ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια σύμφωνα πάντα με τον ΛΕΝΙΝ. Τα σέβη μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου