Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Ενδεχόμενα... και παραθυράκια

 


Ενδεχόμενα...

«Σύμφωνα με μια γραμμή πληροφόρησης, η τουρκική πλευρά ζητεί επίμονα από την Αθήνα να άρει τις επιφυλάξεις που έχει καταθέσει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά με θέματα κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίησης, με σκοπό τη σύνταξη συνυποσχετικού», «...πολιτικοί παράγοντες με εμπειρία στον χειρισμό των Ελληνοτουρκικών (...) επισημαίνουν:

"Το ερώτημα κατά βάθος είναι αν θα οργανωθεί ένας διάλογος, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου πάντα και της διεθνούς έννομης τάξης και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, πριν από ένα θερμό επεισόδιο ή μετά από ένα θερμό επεισόδιο"». Τα παραπάνω γράφτηκαν ανάμεσα σε άλλα στο «Βήμα», σε μια καταγραφή για όλα τα ανοιχτά ενδεχόμενα σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά.

... και παραθυράκια

Αλλα ΜΜΕ αναφέρονται στα πολλά «παραθυράκια» που αφήνει ανοιχτά η πρόσφατη επιστολή στον ΟΗΕ, την οποία συνέταξε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών από κοινού - όπως γράφτηκε - με νομικά γραφεία της Βρετανίας και της Γαλλίας, σχετικά με τις τουρκικές αξιώσεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. «Παραθυράκια» που επί της ουσίας «δίνουν κλότσο να γυρίσει» το ιμπεριαλιστικό παζάρι, ειδικά σε συνθήκες όπου η διασφάλιση της «ΝΑΤΟικής συνοχής» τίθεται ως ο «νούμερο 1» στόχος. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως οι απειλές, η στρατιωτική κλιμάκωση, ο ορατός κίνδυνος ακόμα και για θερμά επεισόδια δεν είναι το αντίθετο των διαπραγματεύσεων και των ιμπεριαλιστικών παζαριών αλλά η άλλη όψη τους. Ιμπεριαλιστική «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο και σενάρια στρατιωτικής κλιμάκωσης είναι συγκοινωνούντα δοχεία, που ο λαός με την πάλη του πρέπει να απορρίψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου