Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Συνεχείς συνεκπαιδεύσεις με σημαία ΝΑΤΟ


Σταματημό δεν έχουν οι συνεκπαιδεύσεις και κοινές ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με άλλες του ευρωατλαντικού άξονα, ενώ κλιμακώνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος.

Χαρακτηριστικά, το Σάββατο διεξήχθη συνεκπαίδευση της φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ», του υποβρυχίου «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» και ενός ελικοπτέρου με το γαλλικό αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων «ATLANTIQUE-II», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης, περιοχή που κινούνται ρωσικές ναυτικές μονάδες. Επισήμως, εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια και αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων «ΑΣΚΟΥ-ΠΡΟΦΗΤΗ» η λεγόμενη μέρα διακεκριμένων επισκεπτών της άσκησης «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ - 22», με συμμετοχή - πέραν των ελληνικών Ενόπλων - Δυνάμεων Ορεινής Διμοιρίας Πεζικού του Στρατού της Ρουμανίας, Εποχούμενης Διμοιρίας Ελαφρού Πεζικού του Στρατού της Αλβανίας, Μηχανοποιημένης Διμοιρίας Πεζικού του Στρατού της Βουλγαρίας, καθώς και με τη συμμετοχή παρατηρητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και την Κύπρο.

Σε άλλη μια πρόβα πολέμου, η άσκηση περιελάμβανε την εξέταση επιχειρησιακών αντικειμένων όπως επιτήρηση με UAV, έρευνα και διάσωση, ρίψη αλεξιπτωτιστών, προκατάληψη Εδαφών Τακτικής Σημασίας από Αερομεταφερόμενη Διμοιρία Πεζικού με ταυτόχρονη επίθεση Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, σε συνεργασία με μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα και με την υποστήριξη του Πυροβολικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τέλος, στο διάστημα 23/5 - 3/6 διεξήχθη υπό τη νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Σχολείο Σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων με την συμμετοχή συνολικά 19 στελεχών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ, της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Η εκπαίδευση αφορούσε στη διαδικασία λήψης απόφασης κατά τη σχεδίαση Ειδικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρεται από το ΓΕΕΘΑ, καθώς η ελληνική πλευρά διεκδικεί ρόλο μπροστάρη στη γαλούχηση των άλλων Ενόπλων Δυνάμεων της Βαλκανικής στα ΝΑΤΟικά πρότυπα και προτάγματα.

 

1 σχόλιο:

  1. Οι Έλληνες εφοπλιστές διπλασίασαν τις μεταφορές ρωσικού πετρελαίου μετά τον πόλεμο!
    ....
    https://www.imerodromos.gr/oi-ellhnes-efoplistes-diplasiasan-tis-metafores-rosikou-petrelaiou-meta-ton-polemo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου