Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Δεν φύτρωσαν


 «Πέρασε ένας χρόνος από τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την Εύβοια και ο κ. Μητσοτάκης που αρέσκεται να κουνάει το δάχτυλο, όχι μόνο δεν έχει προετοιμάσει την περιοχή γι' αυτό το καλοκαίρι, αλλά δείχνει παντελή αδιαφορία», διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ και επικαλείται τις δηλώσεις του «γαλάζιου» δημάρχου Ιστιαίας - Αιδηψού, ο οποίος κατήγγειλε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει τα νοσοκομεία χωρίς ασθενοφόρα, υποβαθμίζει τα σχολεία της περιοχής και δεν έχει μπει στα ταμεία του δήμου ούτε ένα ευρώ για τα αντιπλημμυρικά έργα». 

Τα (υπαρκτά) ζητήματα όμως που διαπιστώνει ο δήμαρχος, κάτω από την αγωνιστική πίεση και την αγανάκτηση του λαού, δεν είναι καινούργια. Υπήρχαν πάντοτε και εντάθηκαν με τις πυρκαγιές, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, που αποδεικνύεται «επιλεκτικά ανήμπορος» όταν πρόκειται για τις ανάγκες του λαού, σε αντίθεση με την ετοιμότητά του να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ανάγκη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Οσο λοιπόν κι αν προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κρύψει τις δικές του ευθύνες για την παραπέρα υποβάθμιση της αντιπυρικής - αντιπλημμυρικής προστασίας και συνολικά της ζωής των κατοίκων της Β. Εύβοιας, δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Η καταστροφή βαραίνει όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές, που είναι λαλίστατες παριστάνοντας τους «μετά Χριστόν προφήτες». 

Κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι Ευβοιώτες που δεν «φύτρωσαν» χτες στον τόπο τους, αλλά βιώνουν διαχρονικά τις τραγικές ανεπάρκειες σε κρίσιμους για τη ζωή τους τομείς.

 ....

Οσκαρ

«Το φλεγόμενο πουλί» κι ο Υμηττός που ...«έχει ανάγλυφο μπακλαβά». Δεν πρόκειται γι' ανέκδοτο, αλλά για τα νέα ύψη γελοιότητας, όπου φτάνουν οι δικαιολογίες για τις πυρκαγιές που κατακαίνε και φέτος τη χώρα. Εχουν πάντως «να φάνε πολύ ψωμί ακόμα» για να ξεπεράσουν όλες τις προηγούμενες δικαιολογίες και τα προσχήματα: 

Από τα «πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα» (να έχει ζέστη το καλοκαίρι ή να βρέχει τον χειμώνα...), έως τον «στρατηγό άνεμο» και τις «φλεγόμενες αλεπούδες». 

Αλλά έτσι είναι: Οσο πιο πολύ αποκαλύπτεται πως το αστικό κράτος «έχει συνέχεια» με όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις και είναι από την αρχή έως το τέλος εχθρικό στον λαό και τις ανάγκες του, τόσο τα κενά θα πρέπει να γεμίζουν οι ευφάνταστες «παπάτζες». 

Πάντως, έτσι που πάει, μάλλον κάτι σε Οσκαρ σεναρίου θα χρειάζεται σε λίγο.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου