Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση για τους μετανάστες εργάτες γης

 
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι μετανάστες εργάτες γης, την πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Νέας Μανωλάδας.

Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση έλαβαν τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας και η Συντονιστική Επιτροπή Εργατών γης της Μανωλάδας και της ευρύτερης περιοχής, με κεντρικό σύνθημα «Έλληνες και μετανάστες εργάτες, ενωμένοι στον κοινό αγώνα».

Συμμετείχαν εκατοντάδες εργάτες γης από το Μπαγκλαντές και άλλες χώρες, που δουλεύουν στα φραουλοχώραφα και τις άλλες καλλιέργειες της περιοχής, οι οποίοι αναγνωρίζουν τον πρωτοπόρο ρόλο των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ για την οργάνωση του αγώνα τους και την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Για πάνω από τρεις ώρες, οι μετανάστες εργάτες γης γλέντησαν και χόρεψαν με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιελάβανε αγαπημένα τραγούδια από τις πατρίδες τους.

Η εκδήλωση ήταν ταυτόχρονα ένα μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης και κοινής διεκδίκησης Ελλήνων και ξένων εργατών.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Δημήτρης Μαρμούτας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

«Αδέλφια μας από το Μπαγκλαντές και απ' όπου αλλού ήρθατε στην πατρίδα μας», ξεκίνησε την ομιλία του ο Δ. Μαρμούτας, ο οποίος στην αρχή απευθύνθηκε στους μετανάστες στη γλώσσα τους, προκαλώντας συγκίνηση. 

 Video

 

Χαιρετισμό απεύθυναν η Νατάσα Παναγιωτάρα, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, ο Γιώργος Σταθόπουλος, πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Αχαΐας και ο Fayzoul Islam, από την Επιτροπή Αγώνα μεταναστών εργατών γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου