Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Ενισχύουμε το ΚΚΕ και στις εκλογές όποτε και να γίνουν


Οι πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στις οποίες «φαρδιά πλατιά» έχει βάλει την υπογραφή της η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεπικουρούμενη και από την αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, ρίχνουν νέο «λάδι στη φωτιά» του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου» για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους σε βάρος άλλων λαών, σε πολλές γωνιές του πλανήτη μας.

Στη Σύνοδό του το ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη αποφάσισε την ενίσχυση και μονιμοποίηση των δυνάμεών του στην Ουκρανία, τη διεύρυνση της παρουσίας του στη συνοριογραμμή της Ρωσίας με την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας. Ακόμη αποφάσισε την επέκταση της δράσης του σε όλη την Υδρόγειο, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό του συμβατικού και πυρηνικού του οπλοστασίου, με το κόστος να το πληρώνουν και πάλι οι λαοί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Στέλνει πολεμικό υλικό και οπλισμό στην Ουκρανία, που είναι απαραίτητος για τις Ενοπλες Δυνάμεις και την άμυνα της χώρας.

Αναβαθμίζει τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, αποστέλλει ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις για τη στελέχωση ΝΑΤΟικών σχηματισμών μάχης, εκτινάσσοντας παράλληλα τις δαπάνες για εξοπλισμούς που αφορούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και όχι την άμυνα της χώρας. Η πολιτική αυτή στόχο έχει να αναβαθμίσει γεωπολιτικά την ελληνική αστική τάξη, προκειμένου οι κεφαλαιοκράτες να κάνουν «χρυσές δουλειές» από τη μετατροπή της χώρας μας σε μεταφορικό - ενεργειακό κόμβο και συμμετέχοντας στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την ακρίβεια, που θα καλπάζει κι άλλο, όσο επεκτείνονται οι συνέπειες των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας που πληρώνει ο λαός, όσο αυξάνονται οι εισαγωγές πανάκριβου αμερικάνικου LNG, που είναι επιζήμιο για το περιβάλλον, ευεργετικό όμως για τα κέρδη των Ελλήνων εφοπλιστών.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι της εμπλοκής μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και όχι η θωράκιση της χώρας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως μας λένε, έναντι της τουρκικής επιθετικότητας. Αυτή την αδιέξοδη συνολική πολιτική στηρίζουν και τα άλλα αστικά κόμματα, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Αυτή η πρόσδεσή μας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις φέρνει τις οικονομικές κρίσεις, τη λιτότητα, την αστάθεια, τους πολέμους, την προσφυγιά, τις επισιτιστικές κρίσεις, τη φτωχοποίηση των λαϊκών οικογενειών κ.ά., προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Από την άλλη μεριά αποτελούν πρόκληση οι πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων, με αυτή της ΝΔ πρώτη και καλύτερη, που χαρίζουν δισεκατομμύρια από τον κρατικό κορβανά, τον οποίον πληρώνουν από το υστέρημά του ο λαός, σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, αεροπορικές εταιρείες κ.τ.λ. Τη λύση θα τη δώσει μόνο η αποδέσμευσή μας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η ανατροπή του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος και η οικοδόμηση μιας νέας σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας.

Η συνολική εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των υποδομών της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ρωσίας. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έκαναν εικονική προσβολή της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στη Σούδα, επειδή έχει αυξημένη δραστηριότητα. Αυτή είναι η ασφάλεια που μας παρέχει η εμπλοκή μας στον ληστρικό πόλεμο. Το ευρωατλαντικό αφήγημα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, ότι η πρόσδεσή μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους μας παρέχει ασφάλεια, καταρρέει. Ας ερωτηθούν εάν νιώθουν ασφάλεια οι κάτοικοι των Χανίων, της Λάρισας, του Βόλου, του Στεφανοβίκειου, του Λιτοχώρου, της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης. Αντίθετα, η λογική τού «βρείτε τα μεταξύ σας» αβαντάρει την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο. Οι ιμπεριαλιστές, ο διεθνής παράγοντας προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό, ευτυχώς χωρίς επιτυχία, να υποχωρήσει και να δεχτεί τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, έστω και σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ο κόσμος που ανησυχεί σήμερα για τον βρώμικο πόλεμο, για τη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτόν, αγωνιά για τις εξελίξεις στο Αιγαίο, ενώ ταυτόχρονα κουβαλάει το άγχος για το εισόδημά του, που εξανεμίζεται εξαιτίας της ακρίβειας και των επιπτώσεών της, σε κρίσιμα για τη ζωή του ζητήματα. Το πραγματικό δίλημμα, στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο κόσμος αυτός, είναι αν με τους αγώνες του και με την ψήφο του θα επιτρέψει να συνεχιστεί η ίδια καταστροφική πορεία, ή θα γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων, βάζοντας εμπόδια και, γιατί όχι, ακυρώνοντας αυτή την αντιλαϊκή και επικίνδυνη πολιτική. Ο εργατικός και λαϊκός κόσμος που σηκώνει τα βάρη της άδικης αυτής πολιτικής και νιώθει αγανάκτηση, πρέπει να συμπορευτεί με το ΚΚΕ που έχει επιστημονικά επεξεργασμένες προτάσεις για την ουσιαστική ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών. Γι' αυτό πρέπει να του δώσει τη δύναμη να γίνει ασπίδα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Τις επιπτώσεις από τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για τον λαό μας τις ζούμε ήδη με ανεργία, ενεργειακή φτώχεια, εκτίναξη της ακρίβειας, του πληθωρισμού, με «πράσινους» φόρους που χρηματοδοτούν τις πράσινες και ψηφιακές μπίζνες.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού λαού, βιώνει μαζί του τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής, που επιβάλλουν οι Ευρωατλαντικοί μας «σύμμαχοι».

Το KKE είναι το μόνο κόμμα που βρίσκεται πάντα δίπλα στον εργάτη, στον αυτοαπασχολούμενο, στον χαμηλοσυνταξιούχο, στους ανέργους, στους φτωχούς αγρότες, στις νέες, στους νέους, στους στρατευμένους και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων τους. Την επόμενη μέρα των εκλογών, όταν τα αστικά κόμματα θα διαπραγματεύονται τη συμμετοχή τους στην αστική διακυβέρνηση της χώρας, το KKE θα είναι η μόνη λαϊκή αντιπολίτευση που θα αγωνίζεται ενάντια στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Μόνο το KKE όρθωσε το ανάστημά του στη μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, πραγματοποιώντας κινητοποιήσεις για την απομάκρυνσή τους. Το KKE είχε πάντοτε ξεκάθαρη και συνεπή στάση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στο ΝΑΤΟ, για το οποίο ο λαός πληρώνει ετησίως 4,2 δισ. ευρώ.

Ο λαός μας και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που βιώνουν τον επικίνδυνο εναγκαλισμό με τη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα, μπορούν να χαράξουν τη δική τους πορεία για ειρήνη, συνεργασία και κοινή πάλη με τα εργατικά - λαϊκά κινήματα, για την αποδέσμευσή μας από ΝΑΤΟ - ΕΕ και να κλείσουν οι βάσεις.

Ολοι εμείς εν ενεργεία και απόστρατοι συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν ανήκουμε στη «φάρα» ούτε των εφοπλιστών ούτε των μεγαλοεπιχειρηματιών. Εμείς και οι οικογένειές μας, όπως και όλος ο λαός, ζούμε με πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, χωρίς ωράρια και δικαιώματα, αντιμέτωποι με την ακρίβεια, τα χρέη, τις εξώσεις.

Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατευμένοι, με αίσθημα ευθύνης, με πίστη στο δίκαιο του λαού μας, με προσήλωση στην αποστολή σας για την άμυνα της χώρας και όχι στη συμμετοχή σας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων είναι ενάντια, να σταθείτε με θάρρος απέναντι στη συμμετοχή ελληνικών ενόπλων τμημάτων στις ευρωατλαντικές αποστολές «θανάτου», για να μη χυθεί για μια ακόμη φορά ελληνικό αίμα, στον βωμό των συμφερόντων των εκμεταλλευτών των λαών.

Ο αληθινός πατριωτισμός βρίσκεται στον αγώνα στο πλευρό της εργατικής - λαϊκής τάξης, προκειμένου σε μια πορεία ο λαός μας να γίνει αφέντης στον τόπο του, στον πλούτο που παράγει και να ζήσει ειρηνικά σε μια ελεύθερη χώρα, αποδεσμευμένη από τις «αμαρτωλές συμμαχίες» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Η μοναδική ανάσα δροσιάς για τον λαό μας θα είναι, όταν δώσει δύναμη στο ΚΚΕ που θα ανοίξει τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Ενίσχυση λοιπόν του ΚΚΕ με όλους τους τρόπους και άνοδο της εκλογικής του δύναμης.


Μιχάλης ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ
Ταξίαρχος (ΠΖ) ε.α.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου