Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Δύο Αμερικανοί σκοτώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή του Ντονμπάς

 
Δύο Αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN επικαλούμενο εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος, που δεν κατονομάζεται, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα θύματα ή τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους, ούτε βέβαια για το λόγο που βρίσκονταν στην Ουκρανία.

Πολλοί Αμερικανοί μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό του Ουκρανικού στρατού, εμφανιζόμενοι ως «εθελοντές», όπως επίσης αξιωματικοί, πράκτορες, κ.α. 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

7 σχόλια:

  1. Τα συλλυπητήριά μου στον σύντροφο Ελισσσαίο, που θα τα κλαίει τώρα τα παλικάρια που αντιστπεκονταν στον "ρώσικο ιμπεριαλισμό". -Αθάνατοι! (και άλλη μια πορεία στην ρώσικη πρεσβεία για αυτό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελισσαίος Βαγενάς, ειναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος και τις θέσεις του ΚΚΕ υπερασπίζετε.
      Αν έχεις πρόβλημα με το ΚΚΕ, TRASH, γράψε το καθαρά

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    2. Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία
      1. Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κι εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον λαό της Ουκρανίας.

      Ο λαός της Ουκρανίας πληρώνει εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον τους ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής, ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και τη στρατηγική της «ευρωατλαντικής διεύρυνσης», από τη μια πλευρά, και, από την άλλη, τη στρατηγική της καπιταλιστικής Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα δικά της εκμεταλλευτικά σχέδια σε βάρος των λαών, για να ενισχύσει τον δικό της ιμπεριαλιστικό συνασπισμό (Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, Οργανισμός Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας) στην περιοχή της πρώην ΕΣΣΔ.

      Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, ουσιαστικά, σηματοδοτεί την τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμάστηκε από το εύφλεκτο υλικό που συσσωρεύτηκε σε βάθος χρόνου. Στο επίκεντρο βρίσκεται το μοίρασμα του ορυκτού πλούτου, της Ενέργειας, εδαφών και εργατικού δυναμικού, αγωγών και δικτύων μεταφοράς εμπορευμάτων, γεωπολιτικών στηριγμάτων, μεριδίων των αγορών.
      ....
      https://www.902.gr/eidisi/politiki/289147/i-apofasi-tis-ke-toy-kke-gia-ton-imperialistiko-polemo-stin-oykrania

      Διαγραφή
    3. Όταν σε ταπώνουν οι κομμουνιστές γύρω-ολούθε... 😎
      Εξαιρετικά αφιερωμένο σε Πουτινίστας και διάφορα άλλα κατακάθια επαναστατικής φασολάδας, οπορτουνιστές και ασβοκούναβα που νομίζουν ότι κάνουν μαρξισμό (sic) υποστηρίζοντας ιμπεριαλιστικές/καπιταλιστικές δυνάμεις.
      Την περασμένη βδομάδα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του SOLIDNET μακροσκελής ανακοίνωση της Ένωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας (ΕΚΟ), γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Πρόκειται για την πρώτη τοποθέτηση της συγκεκριμένης οργάνωσης, ενώ μέχρι στιγμής ανακοίνωση δεν έχει εκδώσει το ΚΚ Ουκρανίας. Όπως είναι γνωστό, και οι δύο αυτές πολιτικές δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται υπό καθεστώς απαγορεύσεων και διώξεων.
      https://www.902.gr/eidisi/kosmos/300194/gia-ton-polemo-kai-ta-kathikonta-tis-ergatikis-taxis

      Διαγραφή
    4. Κάτι δεν πάει καλά εδώ!
      Διάφοροι οπορτουνιστές διακινούν μιαν ανακοίνωση, που φέρεται να υπογράφει και το ΕΚΟ.

      Η δήλωση υποστηρίζεται από τα κόμματα:
      – Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας
      – Κομμουνιστική Εργατική Οργάνωση της ΛΔ Λουγκάνσκ (ΚΕΟ ΛΔ Λουγκάνσκ)
      – Εργατικό Μέτωπο του Ντονμπάς (ΛΔ Ντονιέτσκ)
      Ένωση Κομμουνιστών της Ουκρανίας
      – Εργατικό Μέτωπο της Ουκρανίας
      – Κομμουνιστικό Κόμμα του Αζερμπαϊτζάν
      – Λευκορωσική δημοκρατική Οργάνωση του ΚΚΣΕ
      (Δήλωση ανοιχτή για υπογραφή από άλλα κόμματα και οργανώσεις)
      Πηγή: Όμιλος Επαναστατικής Θεωρίας

      Oμως στην ιστοσελίδα του ΟΕΘ, γίνεται η ακόλουθη διευκρίνιση, για τις υπογραφές του ΕΚΟ και του ΚΚ Αζερμπαϊτζάν:
      Η δήλωση υποστηρίζεται από τα κόμματα:
      – Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας
      – Κομμουνιστική Εργατική Οργάνωση της ΛΔ Λουγκάνσκ (ΚΕΟ ΛΔ Λουγκάνσκ)
      – Εργατικό Μέτωπο του Ντονμπάς (ΛΔ Ντονιέτσκ)
      Ένωση Κομμουνιστών της Ουκρανίας (Με ανακοίνωσή της η Ένωση Κομμουνιστών της Ουκρανίας αναφέρει ότι η υπογραφή της βρίσκεται στο κείμενο αυτό ως αποτέλεσμα τεχνικού σφάλματος, http://solidnet.org/article/Union-of-Communists-of-Ukraine-Statement-672022/)
      – Εργατικό Μέτωπο της Ουκρανίας
      – Κομμουνιστικό Κόμμα του Αζερμπαϊτζάν (κι εδώ αφαιρέθηκε η υπογραφή)
      – Λευκορωσική δημοκρατική Οργάνωση του ΚΚΣΕ

      Παραθέτω και την ανακοίνωση από το site του ΚΕΚΡ
      Дата: 6 июля 2022 [ 6 Ιούλη 2022]

      - Российская коммунистическая рабочая партия
      - Коммунистическая рабочая организация ЛНР (КРО ЛНР)
      - Рабочий Фронт Донбасса (ДНР)
      - Рабочий Фронт Украины
      - Белорусская республиканская организация КПСС
      - Коммунистическая партия Кыргызстана [Κομμουνιστικό Κόμμα Κιργιζίας]

      Σα δε ντρέπονται.....

      Διαγραφή
  2. Το 1961 δεν κατεβάζαμε ψηφοδέλτια στη μισή Ελλάδα, "για να μην χαθούν δημοκρατικές ψήφοι" για ...την ΕΚ του Παπατζή Α'!
    Το 1974 κατεβήκαμε σαν "Ενωμένη Αριστερά", που μόνο ενωμένη δεν ήταν καθώς τη χώριζε άβυσσος.
    Το 1981 πανηγυρίζαμε την "νίκη των Δημοκρατικών Δυνάμεων", δηλαδή του ...ΠΑΣΟΚ του Παπατζή Β'.
    Το 1985, αρχίσαμε να παίρνουμε χαμπάρι, ότι ο Παπατζής με τις "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" μας δουλεύει ψιλό γαζί και αρχίσαμε επιτέλους να ψαχνόμαστε .
    Το 1995 ακόμη είχαμε αυταπάτες για ταξική πάλη οριοθετημένη στα πλαίσια της αντιϊμπεριαλιστικής.
    Δε λέω το Κόμμα, γιατί υπήρχαν και σύντροφοι, που βλέπαν τα πράγματα πιο καθαρά. Αλλά η "γενική διάνοια" του κόσμου του ΚΚΕ ήταν εγκλωβισμένη στις θεωρίες του "σκαλοπατιού" και των "ενδιαμέσων σταδίων". Κι αν αυτό συνέβαινε στον κόσμο του ΚΚΕ, φανταστείτε τι γινόταν εκτός Κόμματος, στον χώρο της αυτοαποκαλούμενης "Αριστεράς" με ό,τι πρόσημο μπορούσε να βρεθεί. Από σούπερ-ντούπερ "επαναστατικό", μέχρι σούπερ διαχειριστικό.
    Σήμερα, 73 χρόνια μετά τον ταξικό πολιτικό πόλεμο του ΔΣΕ, ακόμη δε λένε να ξεριζωθούν οι συμβιβαστικές αυταπάτες, που έχουν τόσο βαθειά προϊστορία. Υπάρχουν πολλοί, και όχι μόνο "περαστικοί" η αλεξιπτωτιστές, αλλά και άνθρωποι με προσωπική και οικογενειακή ιστορία μέσα στο Κόμμα, που δεν έχουν κατανοήσει τις μακρόχρονες διεργασίες και την σκληρή ιδεολογική πάλη, που οδήγησαν το Κόμμα έξω από αυτά τα ιδεολογικά τέλματα. Γιατί δε συμμετείχαν στους προβληματισμούς αυτής της πάλης. Παραμένουν εγκλωβισμένοι στις συμβιβαστικές αυταπάτες των αταξικών μετώπων και αδυνατούν να κατανοήσουν την ανάγκη της αυτόνομης πορείας του κόμματος της εργατικής τάξης. Αμελετησιά και εμπειρισμός είναι όλο αυτό.
    ΔΕ μου φαίνεται καθόλου περίεργος αυτός ο "Πουτινισμός", που σκάει σιγά-σιγά μύτη. Ιδια ιστορία, ίδια υλική και ταξική βάση. Πρόκειται για τον απόηχο της ανόδου των μικροαστικών στρωμάτων σε όλη αυτή την 70-ετία, που τροφοδότησε την αλαζονία και τις αυταπάτες τους. Θα χρειαστεί σκληρή ιδεολογική πάλη, που πρέπει να απλωθεί έξω από τους στενούς κύκλους της κομματικής καθοδήγησης για να αποδώσει. Για να μην νομίζουν οι άσχετοι, ότι το 19ο Συνέδριο ήταν μια ζαβολιά του ....Μαϊλη και του ...Βαγενά, που μυστηριωδώς επέβαλλαν τη γνώμη τους σε όλο το Κόμμα.
    Ετσι κι αλλιώς, οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και πολλοί θα προσγειωθούν ανώμαλα. Το ζήτημα είναι να τις κατανοήσουν απαλλαγμένοι από τα λανθάνοντα μικροαστικά αντι-ΚΚΕ σύνδρομα, που τους ταλανίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου