Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Χαροπαλεύει ο 16χρονος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό για τη βενζίνη


Χαροπαλεύει στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου ο 16χρονος που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι σε καταδίωξη από την Αστυνομία επειδή δεν πλήρωσε τη βενζίνη που έβαλε σε πρατήριο στη Θεσσαλονίκη.

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει ο εν ψυχρώ πυροβολισμός του ανήλικου. Στο νοσοκομείο εξοργισμένοι βρίσκονται συγγενείς και φίλοι της οικογένειας του 16χρονου που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι πυροβολήθηκε στο κεφάλι για 20 ευρώ!

Έγινε γνωστό πως συνελήφθη ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον ανήλικο. Πρόκειται για άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος κρατείται με εντολή εισαγγελέα και αναμένεται την Τρίτη να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. 

Όλα ξεκίνησαν περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα όταν ο νεαρός έφυγε από βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου, χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα που έβαλε. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και άρχισε η καταδίωξη που κατέληξε στον εν ψυχρώ πυροβολισμό του νεαρού, θυμίζοντας τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα.


Ξεχειλίζει η οργή των Ρομά που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στης Θεσσαλονίκη, μετά τον εν ψυχρώ πυροβολισμό στο κεφάλι ενός 16χρονου από την Αστυνομία, ύστερα από καταδίωξη, επειδή δεν πλήρωσε τη βενζίνη που έβαλε σε πρατήριο στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδα Ρομά που βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο, αντέδρασε έντονα στην παρουσία αστυνομικών και μονάδων των ΜΑΤ, εκσφενδονίζοντας τους αντικείμενα. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και δακρυγόνων μέσα στο πλήθος, εντείνοντας την οργή των συγκεντρωμένων. «Ελάτε να σκοτώσετε και εμάς», ακουγόταν χαρακτηριστικά από τους Ρομά, την ώρα που ο 16χρονος χαροπαλεύει στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου...


 ΚΝΕ: Καμία συγκάλυψη - Καμία ανοχή στην κρατική βία!

 Ο εν ψυχρώ πυροβολισμός στο κεφάλι 16χρονου από αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη, προκαλεί μόνο οργή και αποτροπιασμό.

Μετά το περιστατικό με τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα, όπου κατέρρευσε η εκδοχή της Αστυνομίας, έρχεται ξανά στο προσκήνιο η αστυνομική βία και αυθαιρεσία, αφήνοντας έναν 16χρονο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Άραγε το να μην πληρώσει κάποιος τη βενζίνη στην Ελλάδα της ενεργειακής φτώχειας και δυστυχίας θα τιμωρείται με πυροβολισμό;

Είναι προφανές ότι οι δυνάμεις καταστολής αποθρασύνονται στο έδαφος υπεράσπισης μιας πολιτικής εχθρικής για τον λαό και τη νεολαία.

Καμία συγκάλυψη - Καμία ανοχή στην κρατική βία!
 

Δεν ανεχόμαστε οι δυνάμεις καταστολής να βαράνε στο ψαχνό
 
 Οι δυνάμεις καταστολής έχουν αποθρασυνθεί τελείως για να εκπληρώσουν τις εντολές τους: Ο εχθρός είναι ο λαός.

Το εξοργιστικό περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Έρχεται να προστεθεί στην αντίστοιχη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στο Πέραμα και στη σπασμένη πόρτα μιας συνταξιούχου που πήγαν να της πάρουν το σπίτι για χρέη στην κάρτα της.

Οι δυνάμεις καταστολής προετοιμάζονται και ακονίζουν τα νύχια τους, όσο στη χώρα μας απλώνεται η ανέχεια από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τον πληθωρισμό στα ύψη.

Μπορεί κανείς να προβλέψει τί θα γίνει αν αύριο στη θέση του 16χρονου, βρεθεί μια μάνα που δεν θα πληρώσει ένα από τα βρεφικά γάλατα που φυλάσσονται με αντικλεπτικά στα σούπερ μάρκετ.

Δεν θα το ανεχτούμε!

Δεν ανεχόμαστε οι δυνάμεις καταστολής να βαράνε στο ψαχνό

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες σε αυτόν που σημάδεψε το κεφάλι του 16χρονου, και σε όποιους του έδωσαν τη δυνατότητα να το κάνει.

Ο φόβος που θέλουν να σπείρουν να γίνει ποτάμι οργής και να παρασύρει αυτούς και τη σαπίλα τους.

4 σχόλια:

  1. O κωλομπατσος που πυροβολησε τον ανηλικο Ρομα στο κεφαλι , σιγουρα η ''εκπαιδευση'' του περιοριζεται σε παρακολουθηση και .... μελετη καποιων γκανκστερικων ταινιων του Χολιγουντ ή μπορει και καποιων καουμποικων , οπου οι κακοι ειναι οι ινδιανοι οι οποιοι .... φυσιογνωμικα μοιαζουν λιγο με τους Ρομα ,οποτε η ''εκπαιδευση'' ειναι πιο ...στρωτη !!!!
    Δημόφιλος Θεσπιεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕΡΡΕΣ Ένα παιδί χωρίς τις αισθήσεις του και δύο τραυματισμένα από έκρηξη σε καυστήρα Δημοτικού Σχολείου.
    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ δύο ακόμη παιδιά είναι τραυματισμένα.

    https://www.902.gr/eidisi/koinonia/314079/ena-paidi-horis-tia-aisthiseis-toy-kai-dyo-traymatismena-apo-ekrixi-kaystira

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμία συγκάλυψη. Καμία!
    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/314090/kamia-sygkalypsi-kamia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λ. Στολτίδης: Το ΚΚΕ δεν θα ανεχθεί καμία συγκάλυψη στην κρατική βία
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/314097/l-stoltidis-kke-den-tha-anehthei-kamia-sygkalypsi-stin-kratiki-video

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου