Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022


Από την 1η Νοέμβρη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διεξάγουν με επιτυχία την Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ για το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022.

Με τη συμπλήρωση ενός μήνα από το ξεκίνημα της Οικονομικής Εξόρμησης, η πανελλαδική κάλυψη του πλάνου βρίσκεται ήδη στο 52,62%, αποτυπώνοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε και αυτή η μάχη να στεφθεί με επιτυχία για το Κόμμα μας.

Τα παραδείγματα από τα πρώτα «κλεισίματα» επιβεβαιώνουν τα παραπάνω: Οι σύντροφοι από μεγάλους χώρους δουλειάς και κλάδους που «έκοψαν» κουπόνι σε δεκάδες συναδέλφους τους, με πολλούς από αυτούς να μην είναι φίλοι του Κόμματος αλλά να αναγνωρίζουν την ανάγκη να βγει ενισχυμένο. Οι ΚΟΒ που έχουν «χρεώσει» με κουπόνια πολλούς οπαδούς στο πλάι τους, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνονται σε αυτήν την προσπάθεια. Οι Οργανώσεις που στο πλαίσιο της άμιλλας δεσμεύονται να «κυνηγήσουν» με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τα πλάνα τους, βάζοντας ψηλά τον πήχη της υπερκάλυψης. Μια διαδικασία δηλαδή που ενισχύει την αυταπάρνηση, τη συλλογική προσπάθεια, αλλά και την ατομική ευθύνη που αναλαμβάνει κάθε μέλος του Κόμματος μπροστά στη μάχη.

Απευθυνόμαστε σε όλη την εργατική τάξη, στους αυτοαπασχολούμενους και βιοπαλαιστές της πόλης και της υπαίθρου, στους νέους και τις νέες.

Απευθυνόμαστε πλατιά στον λαό, που αγωνιά μπροστά στις εξελίξεις, παρακολουθεί και εκτιμά τις μαχητικές θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ.

Τους καλούμε να κάνουν το βήμα. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού, ενισχύοντας και οικονομικά την καθημερινή του δράση, τη μεγάλη προσπάθεια να αντεπιτεθούμε μαζί στη «βαρυχειμωνιά», που μας ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, για να κρατήσουν το κεφάλαιο στη «ζεστασιά» του.

Μαζί θα οργανώσουμε τον αναγκαίο, αποφασιστικό αγώνα για να υπερασπιστούμε την κατοικία, το εισόδημα και τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, ενάντια στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στους πλειστηριασμούς. Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, για την κάλυψη των ζωτικών αναγκών του λαού και των παιδιών του στην υγεία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, ενάντια στην εμπλοκή και συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις, για να οργανώσει ο λαός την αντεπίθεσή του, να βάλουν οι εργαζόμενοι τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις.

Να δώσουμε με δύναμη, αποφασιστικότητα, πίστη στα ιδανικά μας και αυταπάρνηση αυτήν τη μάχη για την υπερκάλυψη των στόχων μας.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαχητικά. Οι επόμενες βδομάδες να σημαδευτούν από ένα πολύ πλατύ άνοιγμα στον λαό, με το κουπόνι στο χέρι!

Η Γραμματεία της ΚΕ καλεί τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους φίλους και οπαδούς να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης.

Να απευθυνθούν πλατιά, άνθρωπο τον άνθρωπο, στα εργοστάσια, σε κάθε τόπο δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, για να φτάσει μαζί με την οικονομική ενίσχυση και η πρόταση του Κόμματος. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι κανένα μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν θα μείνει έξω απ' τη μεγάλη πολιτικοοικονομική προσπάθεια του Κόμματός μας.

Προκηρύσσουμε άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων για την υπερκάλυψη των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης.

Η άμιλλα μεταξύ των ΚΟ μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο, καθώς εκφράζει τον χαρακτήρα του Κόμματος, λειτουργεί διαπαιδαγωγητικά, ενισχύει την πρωτοβουλία, κινητοποιεί για την κατάκτηση των υψηλών στόχων, αποτελεί παλιά δοκιμασμένη παράδοση του επαναστατικού κινήματος, παρακινεί σε ευγενικό συναγωνισμό και στηρίζεται στη συνεργασία, στην αμοιβαία βοήθεια, στη συντροφικότητα - καμία σχέση δεν έχει με τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

Γι' αυτό και τα βραβεία που θα δοθούν στις πρωτοπόρες ΚΟ έχουν χαρακτήρα ιδεολογικό - πολιτικό, επιμορφωτικό, διαπαιδαγωγητικό. Υπηρετούν την ανάδειξη και συλλογική γνωριμία με μεγάλες στιγμές της ιστορίας του επαναστατικού εργατικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς. Με αυτόν τον τρόπο η ευγενική άμιλλα, ως δοκιμασμένη επαναστατική παράδοση, ένα όπλο που συνάδει με τον χαρακτήρα του Κόμματός μας, μπορεί να φέρει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στη δουλειά μας. Να διαπαιδαγωγήσει, να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει και να δώσει ώθηση στην πρωτοβουλία για την κατάκτηση των υψηλών στόχων που θέτουμε.

Καλούμε, λοιπόν, τις Οργανώσεις Περιοχής, τις Τομεακές Οργανώσεις και τις ΚΟΒ να οργανώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεταξύ τους άμιλλα. Με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης, θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, με τα παρακάτω βραβεία:

  • Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος που θα δοθεί σε εκδήλωση για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και τιμητική πλακέτα. Επίσης, αποστολή δεκαπέντε πρωτοπόρων συντρόφων και συντροφισσών στο Βερολίνο.
  • Για τη 2η Οργάνωση: Αποστολή δεκαπέντε πρωτοπόρων συντρόφων και συντροφισσών από το Κόμμα και την ΚΝΕ στο Βελιγράδι και στα μέρη όπου ο λαός της Σερβίας μαζί με αγωνιστές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο υπεράσπιζε την πατρίδα του απέναντι στο ΝΑΤΟ και τιμητική πλακέτα.
  • Για τη 3η Οργάνωση: Αποστολή δεκαπέντε πρωτοπόρων συντρόφων και συντροφισσών από το Κόμμα και την ΚΝΕ στον Γράμμο και το Βίτσι, βαδίζοντας στα χνάρια του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τιμητική πλακέτα.

Κριτήρια για την ανάδειξη των τριών πρώτων Οργανώσεων Περιοχής θα είναι οι παρακάτω δείκτες:

1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ.

2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της κάθε ΚΟ.

3. Ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου