Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Σημείο καμπής


Η απόφαση των ΗΠΑ, της Γερμανίας και άλλων συμμάχων τους για αποστολή σύγχρονων, βαρέων ΝΑΤΟικών αρμάτων μάχης στο Κίεβο αποτελεί ένα επιπλέον σοβαρό επεισόδιο στη διαρκή κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ανάμεσα στο ευρωατλαντικό μπλοκ και τη Ρωσία στην Ουκρανία, με τα επιτελεία τους να μιλούν ήδη για «σημείο καμπής» στη σύγκρουση, όπου εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά και η Ελλάδα.

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία προετοιμάζονται για παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία, τροφοδοτούν με τις κινήσεις τους την εφιαλτική για τους λαούς προοπτική της γενίκευσης του πολέμου.

Είναι χαρακτηριστικά τέτοια στοιχεία, όπως η συνεχής αύξηση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων και εξοπλισμών στην Ανατολική Ευρώπη, η αποστολή πιο σύγχρονων οπλικών συστημάτων στο Κίεβο ως... «ο ταχύτερος δρόμος για την ειρήνη» (!), τα εξοπλιστικά προγράμματα - μαμούθ που αναγγέλλουν τα ισχυρότερα κράτη της λυκοσυμμαχίας.

Σχέδιο μεγάλης αύξησης των στρατιωτικών της δυνάμεων προωθεί και η Ρωσία. Προχωρά σε δοκιμές νέων υπερηχητικών όπλων, πραγματοποιεί εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία στρατιωτικά γυμνάσια με την Κίνα και άλλες χώρες, από τον Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι τα παράλια της Νότιας Αφρικής...

Μέσα σε αυτόν τον «χαλασμό», η κυβέρνηση διεκδικεί για λογαριασμό του κεφαλαίου αναβαθμισμένο ρόλο στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια. Γι' αυτό η συμμετοχή της στον πόλεμο δεν έχει «ταβάνι».

Μετά την παράδοση τεθωρακισμένων, συζητιέται η αποστολή στο Κίεβο ακόμα και του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-300. Κάθε γωνιά της χώρας έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο - άρα και στόχο αντιποίνων - με παλιές και νέες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, με υποδομές που αξιοποιούνται για την αυξανόμενη προώθηση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη, με συνεχείς ασκήσεις - πρόβες πολέμου εντός και εκτός συνόρων.

Στα Βαλκάνια, διεκδικεί ρόλο «σημαιοφόρου» στην «ευρωατλαντική ολοκλήρωση», σχεδιασμός που οδηγεί σε νέα όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και ανάβει νέα φιτίλια στη γειτονιά μας.

Με αυτήν την επικίνδυνη εμπλοκή, που διαρκώς αναβαθμίζεται, συμφωνούν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, που ως προηγούμενες κυβερνήσεις έστρωσαν το έδαφος για τη σημερινή «απογείωσή» της.

Η κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, συνολικότερα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών του ευρωατλαντικού μπλοκ με τη Ρωσία και την Κίνα, ανεβάζει τον πήχη και για την εμπλοκή της χώρας μας.

Με αυτήν την επικίνδυνη πολιτική θα βρεθεί αντιμέτωπος ο λαός και μετά τις εκλογές, όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση και αν προκύψει. Γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ο στόχος ανάδειξης της χώρας σε ενεργειακό - διαμετακομιστικό κόμβο.

Αυτήν την άθλια πολιτική προσπαθούν να νομιμοποιήσουν ως «μονόδρομο» η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ με ψευτοδιλήμματα για το πόσα και από πού θα χάσει ο λαός.

Γι' αυτό είναι αναγκαίο την επόμενη μέρα να υπάρχει ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ!

Απέναντι στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή και όλες τις δυνάμεις που την προωθούν, στέκονται η κρυστάλλινη θέση του και η πάλη των κομμουνιστών μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στη στοίχιση με οποιοδήποτε από τα αντιμαχόμενα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα.

Η ψήφος στο ΚΚΕ στις εκλογές, η συμπόρευση με τους κομμουνιστές στους αγώνες αποτελούν το ισχυρότερο εφόδιο για να δυναμώσει η δράση ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, για να δυναμώσει συνολικά η πάλη για την απεμπλοκή του λαού και της χώρας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και τις λυκοσυμμαχίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου