Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με τους Ακροδεξιούς του ΑΝΕΛ

 O Π. Καμμένος ανακοινώνει ότι το κόμμα του συμφώνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ

25 Γενάρη 2015: Ελληνικές βουλευτικές εκλογές.

26 Γενάρη 2015: Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ανακοινώνει ότι το κόμμα του συμφώνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

 «Ολα αυτά τα χρόνια πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στο σύστημα. Σε πρώτη φάση, αξιοποίησε τη δυσαρέσκεια του λαού για τα αντιλαϊκά μέτρα, στοχοποιώντας αποκλειστικά την κυβερνητική διαχείριση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα μνημόνια, συσκοτίζοντας τον πραγματικό τους χαρακτήρα, ως πολιτική στήριξης του κεφαλαίου στη φάση της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, που είναι αναπόφευκτο φαινόμενο της καπιταλιστικής ανάπτυξης (...) Η υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η εσπευσμένη προκήρυξη βουλευτικών εκλογών συνοδεύτηκαν από ανανέωση των διλημμάτων, προκειμένου να υπάρξει χειραγώγηση των λαϊκών δυνάμεων και απόσπαση της λαϊκής συναίνεσης στα αντιλαϊκά μέτρα (...) Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και των διαφωνούντων παρακλαδιών του είναι ότι αφόπλισαν το κίνημα, το υπέσκαψαν, με τις αυταπάτες, τις απατηλές υποσχέσεις τους. Η πιο μεγάλη αρνητική προσφορά του τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται στην ανάδειξή του σε εργοδοτική, εργατοπατερική δύναμη, ενσωματώνοντας τους αντίστοιχους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ και αποδεχόμενος το χάιδεμα ενός σημαντικού μέρους της καπιταλιστικής εργοδοσίας και των μηχανισμών της ΕΕ (...) Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα πορευτεί στο δρόμο της εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων και μνημονίων, προς όφελος της καπιταλιστικής κερδοφορίας (...) Θα χρησιμοποιήσουν τη λαϊκή ψήφο ως συναίνεση, για να περάσουν όλα τα μέτρα χωρίς αντίσταση, να υλοποιηθεί ανώδυνα η στρατηγική τους».

 Τα παραπάνω σημείωνε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στην Ανακοίνωσή της για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μετά....

Αλ. Τσίπρας για την συνεργασία με τους  ακροδεξιούς ΑΝΕΛ

«ήταν αποτέλεσμα μίας πραγματικότητας, όχι κανονικότητας στο πολιτικό σύστημα», καθώς «το μνημόνιο αναδιάταξε τις διαχωριστικές γραμμές και έφερε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί, τους έφερε μαζί και με το ΛΑ.Ο.Σ.»

1 σχόλιο:

  1. Απ το15 δωσαν στα Αμερικανα γη και υδωρ (Αλεξανδρουπολη,Λαρισα ,Σουδα κλπ) και σα να μην εφτανε αυτο πηγαν και στον Τραμπ να αμβληνουν την εικονα του παγκοσμια .

    Σημερα καναν την παπια παρεα με τη ΝΔ στις καταγγελιες του ΚΚΕ για τις υποκλοπες στον Περισσο απο το 2016

    Κατα τα αλλα ωρυονται για ΑΝΤΙΔΕΞΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΙ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ
    Leonidas Papadimitriou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου