Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Μπουμπούκια


Υποκλοπές και βαλίτσες με λεφτά, «ραβασάκια» και σκάνδαλα, «ειδικά δικαστήρια» και παραδικαστικά κυκλώματα, εκβιασμοί και κουκουλομάρτυρες, Πάτσηδες και Καϊλήδες.

Μια «εικόνα της στιγμής», που αποτυπώνει όλους τους «αρμούς» της αστικής εξουσίας και τη «λερωμένη φωλιά» όλων των αστικών κομμάτων. Δεν έτυχε, κι ούτε απλά «το κάνουν λύσσα» προεκλογικά τα αστικά κόμματα. Σε καθένα απ' αυτά, μπορεί κανείς να βρει το νήμα που τα συνδέει με το σάπιο αστικό κράτος και όσους το υπηρετούν.

Πίσω από τον βούρκο των υποκλοπών, για παράδειγμα, υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι ΕΕ και τα κόμματά της, με το δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων». Πίσω από τις βαλίτσες με τα λεφτά στους διαδρόμους των Βρυξελλών βρίσκονται οι «δεσμοί αίματος» της ιμπεριαλιστικής ένωσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα «λόμπι». Και πίσω από τα σκάνδαλα κρύβονται πότε το Φάρμακο - εμπόρευμα και πότε η ενημέρωση στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων, πότε η πολιτική που ξεσπιτώνει τον λαό για να θωρακίσει τα κέρδη των τραπεζών και πότε τα φιλέτα των εξοπλισμών στην υπηρεσία των ΝΑΤΟικών σχεδίων.

Ο λαός, που κρατάει τη μύτη του από την μπόχα, δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτήν την άθλια «κανονικότητα», αλλά να «πιάσει το νήμα» που οδηγεί σε πραγματική διέξοδο. Να αποτελέσει η σαπίλα τους κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που παλεύει απέναντι στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που δεν έχει δεσμεύσεις και δεσμούς με το διαφθορείο της ΕΕ και του κεφαλαίου.

 

1 σχόλιο:

  1. Το καπάκι του βόθρου έχει πεταχτεί προ πολλού και ο λαός κρατάει τη μύτη του βλέποντας στον βούρκο του σάπιου συστήματος τις μαχαιριές και τις λασπομαχίες να δίνουν και να παίρνουν ανάμεσα σε αστικές πολιτικές δυνάμεις, επιχειρηματικά συμφέροντα, ιμπεριαλιστικά κέντρα. Οσο αποκρουστικό είναι το θέαμα, όμως, άλλο τόσο προσφέρεται και για συμπεράσματα, γι' αυτό και ο λαός δεν πρέπει να αποστρέψει το βλέμμα.
    Pete Kaklas Jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου