Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Γραμμές εμπλοκής


Πενήντα τέσσερις (54) σιδηροδρομικές αποστολές αναχώρησαν το διάστημα Ιούλης 2020 - Δεκέμβρης 2022 από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με προορισμό τα ΝΑΤΟικά Βαλκάνια και τη Βαλτική.

Αν υποθέσουμε ότι κάθε αποστολή αποτελούταν από ένα τουλάχιστον τρένο, αυτό σημαίνει πως έφευγαν κάθε μήνα σχεδόν δύο αμαξοστοιχίες φορτωμένες με πολεμικό υλικό των ΗΠΑ και άλλων. Εγιναν δηλαδή δεκάδες αποστολές για τις «πρόβες πολέμου» στη μεθόριο με τη Ρωσία πριν καν αρχίσει ο πόλεμος και επιταχύνθηκαν βέβαια μετά το ξέσπασμά του, μεταφέροντας κατά βάση όπλα στην Ουκρανία.

Οι γραμμές της εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα για τη χώρα μας. Μόλις ο Πάιατ επανέλαβε σε συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη τη δέσμευση των ΗΠΑ να σταθούν στην Ουκρανία «για όσο χρειαστεί», ώστε ο πόλεμος να καταλήξει σε «στρατηγική αποτυχία» για τη Ρωσία, ο γγ Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, που πήρε αμέσως μετά τον λόγο, διαβεβαίωνε πως η κυβέρνηση διαθέτει «κεντρικό σχεδιασμό για την ολιστική προσέγγιση της σιδηροδρομικής ανάπτυξης» στην περιοχή. Προφανώς για να γίνει ακόμα πιο γρήγορη η πρόσβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στα «καυτά» σημεία της σύγκρουσης με τη Ρωσία, που πληρώνουν οι λαοί, ανάμεσά τους και ο ελληνικός, με το να γίνεται στόχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου