Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Καρναβαλικές εκδηλώσεις από Εργατικά Κέντρα

ΝΑΟΥΣΑ
Αρματοδρομία του Εργατικού Κέντρου με τα βασικά αιτήματα του λαού της πόλης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αρματοδρομία που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα χθες με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων της πόλης.

Με σατιρικό ύφος τα δύο άρματα αναδείκνυαν το αίτημα του λαού της Νάουσας για δωρεάν παροχή ξύλων, ανάγκη που εδώ και καιρό έχει αναδείξει και διεκδικεί ο λαός της περιοχής με το Εργατικό Κέντρο, όπως και η κατάσταση του δημοσίου συστήματος υγείας

Ο κόσμος που παραβρέθηκε μαζικά στη πόλη αγκάλιασε το γεγονός, ενώ παράλληλα από τα άρματα αναγγελονταν σατιρικά ντόπια στιχάκια ταυτισμένα με το περιεχόμενο της αρματοδρομίας. Υπήρχαν ακόμα δρώμενα που καυτηρίαζαν το περίφημο αφήγημα της πράσινης ανάπτυξης και την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στο Βέρμιο

Πρόκειται για πρωτοβουλία που μπορεί τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει σταθμό παρέμβασης του εργατικού λαϊκού κινήματος στο νομό την περίοδο του καρναβαλιού.


 ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν στην αποκριάτικη εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου
 

Ξέφρενοι ρυθμοί, ατελείωτος χορός και παιχνίδι.

Όλα τα είχε η εκδήλωση για τα παιδιά που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Δεκάδες μικροί φίλοι, για πάνω από τρεις, ώρες διασκέδασαν, χόρεψαν, τραγούδησαν με την ψυχή τους.

Για ακόμη μία χρονιά δεκάδες οικογένειες εργαζομένων μελών των Σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου είχαν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν δωρεάν με τα παιδιά τους.

Η αποκριάτικη εκδήλωση για τα μικρά παιδιά του Εργατικού Κέντρου ηταν ακόμη ένας πετυχημένος σταθμός στις αποκριάτικες δραστηριότητες που κορυφώνονται σήμερα με τη μεγάλη Τζαμάλα στο κέντρο της πόλης έξω από το Δημαρχείο.

Τα αντιλαϊκά σενάρια καίγονται στην Τζαμάλα του Εργατικού Κέντρου

Πλήθος κόσμου «καίει τα αντιλαϊκά λαϊκά σενάρια» στη Τζαμάλα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Χορός κρασί και διασκέδαση γιατί η φτώχεια θέλει καλοπέραση, είναι το μήνυμα των διοργανωτών που μετά από τρία χρόνια αναγκαστικής διακοπής επιστρέφουν δριμύτεροι, με μεγαλύτερη πείρα και περισσότερη διάθεση για ξεφάντωμα και αγώνες.


Η Τζαμάλα του Εργατικού Κέντρου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης έξω από το Δημαρχείο όπου χιλιάδες επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν κρασί και φασολάδα. Η τελευταία φτιάχνεται με μεράκι στα καζάνια από δεκάδες εθελοντές μέλη των πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Φυσικά η βραδιά προβλέπεται μεγάλη με ξεφάντωμα μέχρι το πρωί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου