Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως!


Το τριήμερο 10 - 12 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ, στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό (λεωφ. Ηρακλείου 145), με σύνθημα: «Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως! Με τη δύναμη των επαναστατικών ιδεών - Για τον σοσιαλισμό. Τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ. ΚΝΕ δυνατή παντού!».

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 10 Φλεβάρη και ώρα 6 μ.μ. (ώρα προσέλευσης 5.30 μ.μ.), με την εισηγητική ομιλία του Νίκου Αμπατιέλου, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Επίσης, έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν την έναρξη του Συνεδρίου και την εισηγητική ομιλία άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Αθλητισμού, του συνδικαλιστικού κινήματος κ.λπ.

Το Σάββατο 11 Φλεβάρη και ώρα 19.30 θα μιλήσει στους αντιπροσώπους και στα στελέχη της ΚΝΕ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θέματα του Συνεδρίου είναι ο απολογισμός δράσης του Κεντρικού Συμβουλίου από το 12ο έως το 13ο Συνέδριο και τα νέα καθήκοντα της ΚΝΕ έως το 14ο Συνέδριο. Επίσης, το Συνέδριο θα εκλέξει νέο Κεντρικό Συμβούλιο και Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

Το 13ο Συνέδριο κορυφώνει την πλούσια δημόσια και εσωοργανωτική συζήτηση στην ΚΝΕ με τις Θέσεις του ΚΣ, που κυκλοφόρησαν στα μέσα Οκτώβρη, αλλά και την καμπάνια γνωριμίας με την ΚΝΕ και συμπόρευσης με το ΚΚΕ, που οργάνωσε το ΚΣ της Οργάνωσης με πολλές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα και σύνθημα «Είμαστε χιλιάδες - νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές - μέλη της ΚΝΕ. Γιατί όχι και εσύ; Ελα μαζί μας!».

Η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ είναι έτοιμη για να υποδεχθεί τους αντιπροσώπους και τους προσκεκλημένους στο Συνέδριο κι έχουν στολιστεί τόσο το κτίριο όσο και οι γύρω δρόμοι του Περισσού με σημαίες, πανό και συνθήματα για το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Παράλληλα, μέσα στο φουαγιέ της έδρας της ΚΕ, σε ειδικές προθήκες στήθηκε έκθεση με έντυπο και φωτογραφικό υλικό από τη δράση και τις εκδόσεις της ΚΝΕ, αλλά και με ιστορικά ντοκουμέντα από την εποχή της ΟΚΝΕ μέχρι σήμερα. Επίσης, στο φουαγιέ της Αίθουσας Συνεδρίων στον Περισσό έχουν στηθεί προθήκες με εξώφυλλα του «Οδηγητή» από την εποχή της παράνομης κυκλοφορίας του μέχρι σήμερα.


Στο μεταξύ, τις 28 φτάνουν οι διεθνείς αντιπροσωπείες Οργανώσεων Νεολαίας που θα ταξιδέψουν ακόμα και από την άλλη άκρη της Γης για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του 13ου Συνεδρίου της ΚΝΕ. Αναλυτικά, οι Κομμουνιστικές Νεολαίες και Αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο είναι οι εξής:

1) Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ)

2) Μέτωπο Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας

3) Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας

4) Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας, Βραζιλία

5) Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας

6) Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας, Γαλλία

7) Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία

8) Κομμουνιστική Νεολαία Δανίας

9) Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισπανίας

10) Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών, Ισπανία

11) Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισραήλ

12) Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας, Ιταλία

13) Νεολαία του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν

14) Νέοι Σοσιαλιστές του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Κροατίας

15) Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας, Κύπρος

16) Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας, Μεξικό

17) Ενωση Νεολαίας Μπανγκλαντές

18) Κίνημα Κομμουνιστικής Νεολαίας, Ολλανδία

19) Νεολαιίστικη Πτέρυγα της Ενωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας

20) Νεολαία του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης

21) Παραγουανή Κομμουνιστική Νεολαία

22) Πορτογαλική Κομμουνιστική Νεολαία

23) Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (Μπολσεβίκοι), Ρωσία

24) Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας, Σερβία

25) Κομμουνιστική Νεολαία Σουηδίας

26) Σοσιαλιστική Ενωση Φοιτητών, Σρι Λάνκα

27) Συριακή Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας - Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς

28) Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου