Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Δεν υπάρχουν «παρασυρμένοι» ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση


Από τις 22 του Μάη μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση και θα είναι από χέρι αντιλαϊκή γιατί στα στρατηγικά ζητήματα, όπως τα ματωμένα πλεονάσματα και η «πράσινη μετάβαση», τα τρία πρώτα κόμματα συγκλίνουν, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον «ΣΚΑΪ».

Γι’ αυτό, είπε, χρειάζεται να υπάρχει απέναντί τους μια ισχυρή δύναμη, που θα παλεύει ενάντια στα δύσκολα που έρχονται, που θα αποσπά και θα κατακτά νίκες υπέρ του λαού. Και αυτή η δύναμη μπορεί να είναι μόνο το ΚΚΕ, ξεκαθάρισε ο Γ. Γκιόκας.

Όπως σημείωσε, πάνω από μια δεκαετία πλέον ο λαός βίωσε την πολιτική που υλοποίησαν όλοι, στο όνομα της κρίσης και των μνημονίων. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνέχιζαν από εκεί που το άφηνε κάθε φορά ο άλλος.

Κάθε χρόνο, επισήμανε ο Γ. Γκιόκας, στον προϋπολογισμό βλέπουμε ότι τα φορολογικά έσοδα προέρχονται κατά 95% από μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους και 5% από τις μεγάλες επιχειρήσεις, την ώρα που υπάρχει η εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών, την ώρα που όλες οι κυβερνήσεις μείωσαν σταδιακά τον συντελεστή φορολογίας στα μερίσματα των μεγάλων επιχειρήσεων.

Γι’ αυτό υπογράμμισε ότι συγκλίνουν στα βασικά στρατηγικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα η «πράσινη ανάπτυξη», που δεν έχει σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά ευθύνεται για το γεγονός ότι έχει πανάκριβο ενεργειακό μείγμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Γκιόκας, δεν φυσικό φαινόμενο ότι η Ελλάδα εισάγει φυσικό αέριο, ούτε είναι περιβαλλοντική πολιτική να φυτεύεις ανεμογεννήτριες σε δάση και δρυμούς.

Όσον αφορά στα κελεύσματα του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ για συνεργασία ή ανοχή, ο Γ. Γκιόκας εξήγησε ότι η πρόταση του Τσίπρα στην πραγματικότητα αφορά έναν προοδευτικό κόσμο που γνώρισε μεγάλη απογοήτευση μετά το 2015, που είδε τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει ένα 3ο μνημόνιο, τον είδε να παραδίδει τα «κόκκινα» δάνεια στα funds και να φέρνει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, κάνοντας ιδιώνυμο αδίκημα τη διαδήλωση κατά των πλειστηριασμών.

Την ίδια ώρα, τον επαίσχυντο νόμο Βρούτση τον υιοθέτησε η Ε. Αχτσιόγλου και τον επέκτεινε για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με Υπουργική Απόφαση και τότε ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Α. Σκέρτσος, ως γενικός διευθυντής του ΣΕΒ έδινε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σχετικά με τη δήλωση Τσίπρα για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο Γ. Γκιόκας επισήμανε ότι από το 2012 μέχρι το 2023 υπήρξαν δολοφονίες και δολοφονικές επιθέσεις και μια δικαστική απόφαση που καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή ως ναζιστική εγκληματική οργάνωση, άρα δεν υπάρχουν παρασυρμένοι.

1 σχόλιο:

  1. Εμείς με τη Μάγδα, τον Παύλο, τον Σαχζάτ, τους συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ.
    Αυτοί με τον Κασιδιάρη, τον Μπαρμπαρούση και τον Λαγό.

    Μονοι_τους_και_ολοι_μας

    Τώρα ΚΚΕ

    Μάγδα Φωτεινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου