Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Πανενωσιακή Οργάνωση των Πιονέρων "Β. Ι. Λένιν"


Στις 19 Μάη 1922 ιδρύθηκε η Πανενωσιακή Οργάνωση των Πιονέρων "Β. Ι. Λένιν", μαζική, κομμουνιστική οργάνωση των παιδιών και εφήβων της ΕΣΣΔ. Η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών της Χώρας των Σοβιέτ με περηφάνια φορούσαν την κόκκινη γραβάτα. 

Οι πιονέροι φρόντιζαν τους ηλικιωμένους και τους βετεράνους, συμμετείχαν στη σοσιαλιστική οικοδόμηση, κυκλοφορούσαν την εφημερίδα τους "Πιονέρσκαγια Πράβντα". 


Για πολλούς νεαρούς λενινιστές ο όρκος να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για την υπόθεση του Λένιν δεν ήταν κούφια λόγια. Στα χρόνια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου κατά των Γερμανών φασιστών βοηθούσαν με όλα τα μέσα τους Παρτιζάνους, στα μετόπισθεν αντικαθιστούσαν στη δουλιά, σε εργοστάσια, νοσοκομεία κλπ. τους πατεράδες και τα αδέρφια τους που πολεμούσαν στα μέτωπα. 

Για τον ηρωισμό τους σε πολλά παιδιά απονεμήθηκαν παράσημα και μετάλλια. Επίσης, πιονέροι τιμήθηκαν και με τον ανώτατο τίτλο της ΕΣΣΔ του Ηρωα της Σοβιετικής Ενωσης. Το κράτος φρόντιζε ιδιαίτερα για τα παιδιά. 

Το σύνθημα "Το καλύτερο στα παιδιά!" υλοποιόταν στις ωραίες πιονέρικες κατασκηνώσεις, στα καλύτερα θέρετρα της χώρας της ΕΣΣΔ, όπου περνούσαν δωρεάν τις διακοπές τους, όπως ήταν το "Αρτέκ" στην Κριμαία, "Μολοντάγια Γκβάρντια" στην Ουκρανία, Ζουμπριόνοκ" στη Λευκορωσία, "Ορλιόνοκ" στην Απω Ανατολή.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου