Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός λαός και ζωή με προοπτική και δικαιώματα

- Πού οφείλεται η μεγάλη αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ;

Ο κόσμος κατάλαβε τα παιχνίδια των αστικών κομμάτων σε βάρος του. Έζησε στο πετσί του την εκμετάλλευση, τη βία, την κοροϊδία, τα ψέματα χωρίς τέλος. Ανέδειξε το ΚΚΕ τρίτη δύναμη στην Αττική και το εξωτερικό, γιατί μόνο αυτό είδε δίπλα του στους αγώνες και στις διεκδικήσεις. Το ψήφισαν 425.795 πολίτες, ανέβηκε στις 12 από τις 13 εκλογικές περιφέρειες, ενώ από 15 έδρες που είχε, κατέλαβε τώρα 26.

Λειτούργησε η εντιμότητα, η συνέπεια, η αγωνιστικότητά του σε κάθε σύγκρουση, αναμέτρηση και διεκδίκηση. Ήταν -και είναι- μπροστά σε όλες τις μεγάλες μάχες, με καθημερινή πολιτική και μαζική δράση.

Στο δε έγκλημα στα Τέμπη, (που αποτέλεσε τη «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης όλων μας), τα συνθήματα που κυριάρχησαν «Το έγκλημα αυτό έχει ιστορία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - Νέα Δημοκρατία» και το «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», μπορούν και πρέπει να αποτελούν κριτήριο για τη στάση του καθενός στην καθημερινότητά μας, αλλά και στις νέες εκλογές.

Η δύναμη του ΚΚΕ -αλλά και το κύρος του- αυξάνεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, που δημιουργούν οργανωμένα και μεθοδικά όλα τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με συμμάχους τους τα ΜΜΕ. Σήμερα, ακόμη κι αυτοί που είχαν ή έχουν προβληματισμούς ή αντιρρήσεις, η ίδια τους η πείρα όλα αυτά τα χρόνια, τους «φώναξε» ότι δεν πάει άλλο κι ότι η μόνη ψήφος που δεν θα γίνει την επομένη, όπλο συναλλαγή συμμετοχής, στήριξης ή ανοχής σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, δεν θα αλλάξει χρώμα ή θέση, είναι μόνο η κόκκινη ψήφος. Όποια ανάσα πήραμε άλλωστε, αυτήν την τετραετία, ήταν με αγώνες του λαού και το ΚΚΕ μπροστά.

- Ποιος είναι ο ρόλος του Κόμματος στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται με την παντοδυναμία της δεξιάς και την τεράστια συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ρόλος του υπερασπιστή των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του λαού. Οι πολίτες έκαναν το βήμα και ψήφισαν ΚΚΕ προσπερνώντας εκβιασμούς, διλήμματα και παγίδες.

Θα επιτρέψουμε τώρα, να υπάρξει πάλι μια... συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση ή ένα πολύ πιο ενισχυμένο ΚΚΕ, που θα έχει τη δύναμη να εμποδίσει τη λαίλαπα που έρχεται;

Όσοι ψήφισαν άλλα κόμματα, ας σκεφτούν ότι τώρα, με βάση τα αποτελέσματα, δεν έχουν κανένα λόγο να δώσουν τόση δύναμη στη ΝΔ, που θα είναι μια κυβέρνηση εχθρική στον λαό και αυτοδύναμη, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο... σπρώχνονται για το ποιος θα ηγηθεί στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά είναι αυτοί που θα βάλουν πλάτη στη ΝΔ να περνά τα αντιλαϊκά της νομοσχέδια. Μην ξεχνάμε πως ψήφισαν 200 και πλέον νομοσχέδιά της. Άδικα θα πάει κι η ψήφος τους σε σχήματα, όπως η ΠΛΕΥΣΗ, το ΜέΡΑ25 κα, αφού, οι πράξεις και η στάση τους απέδειξαν πως δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν.

Έχει σημασία να έχουμε περισσότερους βουλευτές μέσα στη Βουλή. Εδώ, μόνο με 15 έχουμε συμβάλλει καθοριστικά στην αποκάλυψη και στην παρεμπόδιση τόσων απάνθρωπων νόμων… Οι πολίτες τους γνωρίζουν πολύ καλά, γιατί τους βλέπουν κάθε μέρα δίπλα τους στους αγώνες, εκεί δηλαδή που πάνε να τους πάρουν την πρώτη κατοικία του, στους πλειστηριασμούς, εκεί που παλεύουν για να αυξηθεί το μεροκάματο, για να αυξηθεί ο μισθός, σε κάθε δραστηριότητα. Ο λαός χρειάζεται το ΚΚΕ ως μαχητική και αποτελεσματική αντιπολίτευση.

-Συμμερίζεστε τις απόψεις διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή της Όλγας Γεροβασίλη που αποδίδει την αύξηση των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας στη σύγχυση, όπως λέει, που δημιουργεί η απλή αναλογική;

Υπάρχει σχετική λαϊκή παροιμία που απαντά στο ερώτημά σας, αλλά η αγωγή μου δεν μου επιτρέπει να την αναφέρω! Ωστόσο δεν εκπλήσσομαι με την ερμηνεία της, αφού η αυτοκριτική δεν είναι μέθοδος προσφιλής στο κόμμα της. Τον δρόμο για την αύξηση της ΝΔ, τον έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση! Συνέπλευσε στρατηγικά με την κυβέρνηση,στην προηγούμενη τετραετία, και ψήφισε το 50% των νομοσχεδίων της, μαζί με το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε το 70%. Η σύγχυση φταίει λοιπόν ή τα απανωτά αυτογκόλ που βάζουν;

Όπως πχ το παραπλανητικό τους «συμβόλαιο για την Αλλαγή», με τα μεγάλα λόγια, αλλά με το... προαπαιτούμενο των «αντοχών της οικονομίας», την απίστευτη έλλειψη σοβαρότητάς τους με τον ασυνάρτητο πολιτικό λόγο, το φλερτ με τους χρυσαυγίτες, μέχρι και την ανάθεση της προεκλογικής καμπάνιας τους στον εμμονικό αντικομμουνιστή Μαραντζίδη, που στήριξε την καριέρα του στην παραχάραξη της Ιστορίας, στην κατασυκοφάντηση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, σ' αυτόν που έστησε πλυντήριο στα τάγματα ασφαλείας -που συνεργάζονταν με τους ναζί κατακτητές την περίοδο της Κατοχής.

-Τι θα κάνει το ΚΚΕ στη Βουλή και στην κοινωνία για να προστατεύσει τα λαϊκά στρώματα από το κύμα ακρίβειας κι από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική;

Αυτό που έκανε πάντα, εδώ κι έναν αιώνα. Αγώνες! Η πράξη απέδειξε πως πραγματική αντιπολίτευση μπορεί να κάνει μόνο το ΚΚΕ!

Μόνο αυτό, θέλει και μπορεί να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού. Είναι το μόνο που μπορεί ν' ασκήσει στρατηγική αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση. Το απέδειξε!

Μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, για την προστασία της ζωής, για την προστασία του εισοδήματος, όλων των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Σε λίγες μέρες, θα έχουμε μπροστά μας μια νέα εκλογική μάχη, με άλλο εκλογικό νόμο, αυτόν της «ενισχυμένης αναλογικής», με «μπόνους» έως 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Με αυτήν την καλπονοθευτική διαδικασία, θ' αφαιρεθούν έδρες από τα υπόλοιπα κόμματα.

Γι' αυτό λοιπόν: Είναι μέρες μεγάλη ευθύνης! Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι τώρα, ακόμα πιο κρίσιμη. Να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η πολιτική επιρροή του στα μεγάλα αστικά κέντρα, στις εργατικές γειτονιές, παντού.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός λαός και ζωή με προοπτική και δικαιώματα.

Άλλωστε ποιο άλλο κόμμα μπορεί να φρενάρει τους 700.000 πλειστηριασμούς που έρχονται; Τα αστικά κόμματα που έχουν συμφωνήσει μ' αυτούς ή το ΚΚΕ που χρόνια τους μάχεται;

Υπάρχει κάποιος άλλος που θα εναντιωθεί στην έκθεση της Κομισιόν για εκείνο το: «Καμιά αύξηση του κατώτατου μισθού, λόγω προϋπηρεσίας μέχρι το 2029»;

Ποιος θα καταγγείλει μαζί με Συνδικάτα και Φορείς, το νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα;

Είδατε μήπως κάποιον άλλον να πολεμάει τα ναζιστικά μορφώματα; Το μόνο που είδαμε ήταν να συνεργάζονται με ακροδεξιούς, να τους προστατεύουν, να τους αναθέτουν οφίτσια ή να ζητιανεύουν ξεδιάντροπα τις ψήφους τους; Τις ψήφους των ... παραπλανημένων χρυσαυγιτών!!! Η απόλυτη κατάντια!

Στις 25 του Ιούνη, αυτό που θα έχει μεγαλύτερη σημασία για τον λαό και τη χώρα μας, είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ.

Το πρώτο βήμα έγινε, πάμε για τα επόμενα!

 Συνέντευξη στο «Kontra News» παραχώρησε η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια βουλευτής Νότιου Τομέα με το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου