Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Άλλα λόγια ...για τις εικόνες εξευτελισμού σερβιτόρων


Να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για τις εικόνες εξευτελισμού σερβιτόρων, όπως αυτές από τη Ρόδο, προσπάθησε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με σκοπό να καταλαγιάσει την οργή. 

«Η τήρηση της νομοθεσίας είναι αδιαπραγμάτευτη», ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποστήριξε ότι τα δυο αρμόδια υπουργεία «επενέβησαν άμεσα». 

Όμως με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, προφανώς και της ΝΔ, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας είναι σαν να μην υπάρχει, είναι τέτοια η υποβάθμιση και η υποστελέχωσή του που πρακτικά δεν μπορεί να κάνει ελέγχους. 

«Στη Ρόδο των 120.000 κατοίκων με τα πάνω από 550 ξενοδοχεία και τους εκατοντάδες ακόμα χώρους δουλειάς υπάρχουν 3 επιθεωρητές, που μεταξύ άλλων έχουν στην ευθύνη τους και άλλα νησιά!», καταγγέλλει η ΤΕ Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ με αφορμή τον εργαζόμενο στη Ρόδο που κολυμπάει για να πάει παραγγελία.

Συνεπώς, οι εργαζόμενοι είναι έρμαια εκβιασμών, καταναγκασμών, απειλών και φυσικά απολύσεων αν σηκώσουν κεφάλι. 

Η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου δείχνει ότι η κυβέρνηση απλά θέλει το όλο θέμα να καταλαγιάσει και να φύγει από την επικαιρότητα, έτσι ώστε το «τουριστικό θύμα» να παράγει χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους στον Επισιτισμό - Τουρισμό σε βάρος των εργαζομένων. 

Για το όλο θέμα θα πραγματοποιηθεί προκαταρκτική εξέταση με εντολή του εισαγγελέα Ρόδου.

Ο Π. Μαρινάκης ρωτήθηκε και για το ακροδεξιό - φασιστικό κόμμα «Σπαρτιάτες» που δημόσια στηρίχθηκε από τον ναζί εγκληματία Κασιδιάρη. Απάντησε πως «θα αντιμετωπιστούν στη Βουλή κοινοβουλευτικά και πολιτικά» και ότι «ο καθένας μπορεί να κάνει προσφυγή, είναι δικό του θέμα».


📢Για ένα μεροκάματο στη θάλασσα βουτιά, δούλοι δε θα γίνουμε για τ' αφεντικά!
🔴Κανένας συμβιβασμός με τις απαράδεκτες εικόνες στη Ρόδο! 
Ο δρόμος του αγώνα μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, όπως έφερε στην e-food, στα Market In, στην Cosco και αλλού.
 Σε αυτόν τον δρόμο θα βαδίσουμε! #Ροδος
 
Οδηγητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου