Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Σε εξέλιξη η μεγάλη απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Λος Άντζελες


Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη απεργία των 15.000 ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Λος Άντζελες, μια από τις μεγαλύτερες απεργίες του κλάδου τα τελευταία 30 χρόνια στις ΗΠΑ.

Τα ξενοδοχεία στο Λος Άντζελες και στην κομητεία Orange, νέκρωσαν με τους εργαζόμενους να απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς και τις καλύψεις (όπως π.χ. υγείας, ενοικίου και ειδικότητας), αλλά και την κατάργηση όλων των «έκτακτων μέτρων» που είχαν ληφθεί κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν πικετοφορίες έξω από τα μεγάλα ξενοδοχεία του Λος Άντζελες, φορώντας τις κόκκινες μπλούζες του συνδικάτου «Unite Here Local 11» ενώ όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Los Angeles Times», εργαζόμενοι όπως οι οδηγοί λεωφορείων, οι οικοδόμοι και άλλοι υπάλληλοι εκφράζουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους.

Το συνδικάτο «Unite Here Local 11» παραμένει ανυποχώρητο στην θέση του για αυξήσεις κατά 40% στους μισθούς και 28% στις καλύψεις. Επίσης απαιτεί να καταργηθούν όλα τα «έκτακτα μέτρα» που είχαν ληφθεί κατά την διάρκεια της πανδημίας και έχουν οδηγήσει στην υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων.

Το βασικό επιχείρημα του Συνδικάτου και των εργαζομένων για την αύξηση του μισθού, είναι η ραγδαία αύξηση του κόστους κατοικίας, με τα ενοίκια στην πόλη του Λος Άντζελες να έχουν εκτιναχθεί σε αστρονομικά επίπεδα και να είναι απο τα υψηλότερα σε όλες της ΗΠΑ. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι να αναγκαστούν να μετακομίσουν εκτός της πόλης και να χρειάζεται να κάνουν δεκάδες χιλιόμετρα καθημερινά από και προς τον τόπο κατοικίας τους.

Πάντως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και το Συνδικάτο τους, έχουν ως όπλο στην μάχη τους την πρόσφατη ιστορική νίκη που απέσπασαν οι εργαζόμενοι του Westin Bonaventure Hotel & Suites. Η σύμβαση που υπέγραψαν με την Marriot, μπορεί να αποτελέσει την βάση και για την υπογραφή και άλλων συμβάσεων στα υπόλοιπα ξενοδοχεία τόσο της Marriot όσο και άλλων εταιριών.

Την αλληλεγγύη του, στους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Λός Άντζελες εκφράζει το ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου