Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Φιλεργατικές κατά Αδ. Γεωργιάδη οι συμβάσεις μηδενικών ωρών και η πολλαπλή απασχόληση!

*
Φιλεργατικές είναι κατά τον Αδωνι Γεωργιάδη οι νέες μορφές ευέλικτης εργασίας και το νέο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα που ετοίμασε το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να ενσωματώσει την Οδηγία 2019/1152 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό υποστήριξε ξανά ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στην ΕΡΤ τη Δευτέρα δείχνοντας ότι δεν υπάρχει μέτρο στην πρόκληση και στα προσχήματα για να αυξηθεί ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων σε συνδυασμό με την απειλή φυλάκισης απεργών!

Δήλωση-πρόκληση και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο! Ο Παύλος Μαρινάκης έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως «όσοι δεν υπερασπίζονται αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία στην πραγματικότητα υπερασπίζονται την μαύρη εργασία»!

Το κυνήγι της επιβίωσης από τον εργαζόμενο είναι η λογική που διαπνέει το νομοσχέδιο και την οδηγία της ΕΕ με την πολλαπλή απασχόληση, δηλαδή για εργασία σε περισσότερους από έναν εργοδότη την ημέρα, με τις συμβάσεις εργασίας μηδενικών ωρών (zero hour contract) και κατά παραγγελία (on demand contract), δηλαδή δουλειά όποτε και για όσο σε θέλει ο εργοδότης, με 6ήμερη εργασία, δηλαδή 8ωρη βάρδια πχ και το Σάββατο με προσαύξηση 40% στο μεροκάματο και φυσικά με μετατροπή σε ποινικό αδίκημα της περιφρούρησης της απεργίας.

«Ολες οι ρυθμίσεις που φέρνουμε, γίνονται για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων» υποστήριξε ο υπουργός εργασίας προσπαθώντας να κρύψει πως το ζητούμενο είναι να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων και όχι των εργαζόμενων που «τρέχουν και δεν θα φτάνουν» για να μπορέσουν να ζήσουν! 

Αυτή τη φορά ο Αδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει 16ωρο» λέγοντας ότι ένας εργαζόμενος θα μπορεί να δουλεύει νόμιμα μετά το 8ωρο και σε άλλο εργοδότη, αλλά δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις ελάχιστες ώρες ξεκούρασης που είναι οι 11 ώρες, δηλαδή να εξαναγκάζεται, εκ των πραγμάτων, σε 13 ώρες εργασίας την ημέρα! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου