Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Χωρίς καθυστέρηση να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστούν τα πύρινα μέτωπα


Στα μεγάλα πύρινα μέτωπα αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία επιμένει να παρουσιάζει ως “αντιπυρικό σχεδιασμό” την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη. Αυτό πληρώνει με τραγικό τρόπο κάθε χρόνο ο λαός μας, μετρώντας απώλειες σε δασικό πλούτο, περιουσίες, ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Αυτό που επείγει τώρα είναι χωρίς καμία καθυστέρηση να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστούν τα μέτωπα, να μην υπάρξουν περαιτέρω καταστροφές και να μην κινδυνεύσει κανείς, μαζί βέβαια με την παροχή κάθε είδους αρωγής στους πληγέντες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Δίπλα στους κατοίκους των περιοχών που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του ΚΚΕ, για να σώσουν όλοι μαζί ό,τι μπορεί να σωθεί.

 Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

 


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί, αύριο Τετάρτη 23 Αυγούστου, την Αλεξανδρούπολη, που δοκιμάζεται εδώ και 4 μέρες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης είναι το εξής:

--Στις 10.30 π.μ. θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στο Νομαρχείο, στην Αλεξανδρούπολη.

--Στις 11.00 π.μ. θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, στο Δημαρχείο της πόλης.

 


Δυνάμεις του ΚΚΕ βρίσκονται στο χωριό Χασιά, μέσα στο οποίο έχει μπει η φωτιά.

Με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννη Πρωτούλη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον Θοδωρή Χιώνη, γραμματέα της ΚΟ Αττικής του Κόμματος, συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς και βοηθούν όσους κατοίκους χρειάζονται βοήθεια.

 


ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Στην πρώτη γραμμή τα κλιμάκια του ΚΚΕ συμβάλλουν στο άνοιγμα των δρόμων και στην αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων
 

Από το χωριό Λουτρά, κλιμάκιο του ΚΚΕ, επισημαίνει την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς που μαίνεται σε τρία μέτωπα και επισημαίνει την ανάγκη της ενίσχυσης των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων γιατί η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη για την ευρύτερη περιοχή. 

Τα μέτωπα της πυρκαγιάς ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους και προκαλούνται συνεχείς αναζωπυρώσεις. 

Ο Διονύσης Κλάδης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης  με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», από το χωριό Λουτρά, επισημαίνει την επικινδυνότητα της κατάστασης καταγγέλλοντας τις καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, χωράφια και καλλιέργειες.


Τα κλιμάκια του ΚΚΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή, στα πύρινα μέτωπα προσφέροντας βοήθεια σε κατοίκους και πυροσβέστες.

2 σχόλια:

  1. Ο θάνατος δεκάδων ξεριζωμένων συνανθρώπων μας, που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς αποτελεί ένα φρικτό πολύνεκρο έγκλημα, που σμπαραλιάζει τις όποιες κυβερνητικές δικαιολογίες ότι στον “πυρήνα του σχεδιασμού” βρίσκεται η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

    Οι απανθρακωμένοι στον Έβρο προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των προσφύγων και μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους στο ταξίδι του ξεριζωμού τους, αναγκασμένοι να πάρουν τις πιο επικίνδυνες διαδρομές για να αποφύγουν την καταστολή και τον εγκλωβισμό που επιβάλλει η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

    Το εκρηκτικό μίγμα της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και της παντελούς έλλειψης πρόληψης και αντιπυρικού σχεδιασμού, γεννάει μόνο νέες τραγωδίες, που τις πληρώνει ο λαός, Έλληνες και μετανάστες, με το πιο βαρύ τίμημα.

    Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τα όσα τραγικά βιώνουμε εδώ και μέρες είναι εγκληματικές! Εδώ και τώρα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, να σωθούν οι ζωές και οι κόποι του λαού, το περιβάλλον.
    Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 35 άνθρωποι νεκροί από τις φωτιές – Για ποιά προστασία της ανθρώπινης ζωής μιλάτε “άριστοι”;
    https://www.imerodromos.gr/35-anthropoi-nekroi-apo-tis-foties-gia-poia-prostasia-ths-anthropinhs-zohs-milate-aristoi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου