Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Τι συμφώνησαν;

 
Σε «ευρωπαϊκή περιοδεία» βρισκόταν ο Ουκρανός Πρόεδρος πριν καταφτάσει χτες στην Ελλάδα και συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Νωρίτερα είχε επισκεφτεί τη Σουηδία, την Ολλανδία και τη Δανία. 

Βέβαια, οι επισκέψεις αυτές μόνο τυπικές δεν ήταν, αν σκεφτεί κανείς ότι η Σουηδία είναι εν αναμονή μέλος του ΝΑΤΟ (εκκρεμεί να συμφωνήσει η Τουρκία), ενώ σε Ολλανδία και Δανία επισημοποιήθηκε η πρόθεσή τους να εφοδιάσουν την Ουκρανία με πολεμικά αεροσκάφη F-16, κάνοντας ένα βήμα πιο πέρα στη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας, με κίνδυνο αυτή να γενικευτεί. 

Με την ευρωπαϊκή του περιοδεία, λοιπόν, φαίνεται ότι ο Ζελένσκι κλείνει «δουλίτσες» στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί στο ΝΑΤΟ για ακόμα μεγαλύτερη στήριξη της κυβέρνησης και του στρατού του με χρήμα και πολεμικό υλικό. 

Αναρωτιόμαστε λοιπόν: Τι ακριβώς συζήτησαν με τον Ελληνα πρωθυπουργό πίσω από τις κλειστές πόρτες; 

Τι άλλο ζήτησε και τι πήρε ο Ζελένσκι, πέρα απ' όσα επικίνδυνα ανακοίνωσε ο ίδιος με τις δηλώσεις του; 'Η μήπως η επίσκεψη ήταν μια καλή αφορμή να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες στο διμερές «συμβόλαιο πολέμου» που έχουν συμφωνήσει Ελλάδα και Ουκρανία, με βάση τις κατευθύνσεις της τελευταίας Συνόδου του ΝΑΤΟ;

1 σχόλιο:

  1. "Σε χτύπησε στον ώμο και είπε, παιδί μου, έλα να πάμε στον πόλεμο. Και πήγες. Αλλα γιατί; Σε άλλη συμφωνία είχες δικαίωμα να ρωτήσεις,τι θα κερδίσω;
    Όταν όμως έρχεται κάποιος και σου λέει, πήγαινε να σκοτωθείς και να μείνεις ανάπηρος δεν έχεις δικαίωμα"
    "Ο Τζόνι πήρε το όπλο του"
    Praxis Review

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου