Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Θέλει τοπική διοίκηση με «ανθρώπους που να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις»


Αποκαλυπτικός ήταν στη χθεσινή του τοποθέτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης σχετικά με το διακύβευμα των επερχόμενων τοπικοδιοικητικών εκλογών, ζητώντας ευθέως να εκλεγούν περιφερειάρχες και δήμαρχοι που θα υπηρετήσουν την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Οπως είπε ο ίδιος άλλωστε, οι εκλογές του Οκτώβρη «καθίστανται προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, γιατί συνδέονται με τα αναπτυξιακά σχέδια σε όλη τη χώρα», όπως χαράσσονται βέβαια με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου και το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης. «Ναι, είναι κι αυτή μια πολιτική σύγκρουση», πρόσθεσε, «είναι η επόμενη μάχη, η μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η οποία πρέπει να κερδηθεί» για «να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις», υπογράμμισε.

Οσο για τις στοχεύσεις αυτές δεν είναι άλλες από τα εκατοντάδες αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα» τα οποία σπεύδει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει πως «πυξίδες μας είναι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης», προσθέτοντας πως «μέσα σε τρεις μήνες οι δεσμεύσεις μας ήδη γίνονται πραγματικότητα. Επτά νομοσχέδια έχουν ήδη ψηφιστεί», ενώ με βάση και το αντεργατικό έκτρωμα που πέρασε πρόσφατα στη Βουλή, «στην απασχόληση εισάγονται τομές σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα». Επαναλάμβανε εξάλλου τα περί «πολυδύναμου εκσυγχρονισμού», «μεταφράζοντας κάθε βραχίονα του κράτους σε μια ευκαιρία για ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον και σαρώνοντας κάθε συμπεριφορά, η οποία αντιστέκεται στην πρόοδο», «άλμα» κερδών με το αστικό κράτος «αποτελεσματικό» στο τσάκισμα του λαού, ενώ ισχυριζόμενος ότι «δεν υπάρχει υγιής και παραγωγική οικονομία όταν την "πριονίζει" ύπουλα η φοροδιαφυγή», προετοίμαζε για νέα φοροεπιδρομή σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων. «Δεν υπάρχει ουσιαστικά δικαιοσύνη αν δεν απονέμεται έγκαιρα», συμπλήρωσε έχοντας κατά νου την ταχύτερη έκδοση αποφάσεων ώστε να ξεμπλοκάρουν «επενδύσεις», ενώ προανήγγειλε και ένταση της καταστολής στο όνομα της «κοινωνικής συνοχής».

Το μαύρο άσπρο παρουσίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας και σχετικά με το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των πλημμυρών. Χαρακτηριστικά, την ώρα που άνθρωποι του μόχθου ξεσπιτώνονται ξανά σε Βόλο και Εύβοια, ο πρωθυπουργός με θράσος ισχυριζόταν ότι «το κράτος είναι παρόν» και δίνει «τη μάχη με όλα τα μέσα». Γενικά, δε, για τη σκληρή καθημερινότητα του λαού παρέπεμψε για πολλοστή φορά σε μέτρα - ασπιρίνες, όπως το «καλάθι - καπαμά», «του νοικοκυριού», και το «market pass» που κόβεται κι αυτό τους αμέσως επόμενους μήνες. Διόλου τυχαία, με φόντο συντρίμμια και καταστροφή, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι «τίποτα δεν θα μας οδηγήσει σε μια ανεύθυνη παροχολογία» και «κάθε μέτρο μας θα είναι μετρημένο», αλλά και πως «θα μετατρέψουμε κάθε δυσκολία σε ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι», επιβεβαιώνοντας ότι βλέπουν έως και τις καταστροφές απ' την πολιτική τους ως ευκαιρία για μπίζνες.

Σε αυτή την πορεία, ζήτησε τη συμπόρευση Κασσελάκη, αφού «ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη δική του συμμετοχή», «όχι με συνθήματα αλλά με επιχειρήματα, με συγκεκριμένο σχέδιο και όχι απλά ποθώντας την εξουσία».

Ακριβώς πάνω σε αυτές τις στοχεύσεις, ο Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με την επίτροπο αρμόδια για τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις Jutta Urpilainen, συζητώντας, μεταξύ άλλων, σχέδια για την «προώθηση βιώσιμων επενδύσεων για υποδομές σε τομείς προτεραιότητας, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το κλίμα και η Ενέργεια, οι μεταφορές, η υγεία, η εκπαίδευση και η έρευνα», όπως διευκρίνιζαν από το Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου