Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο «Άρης» για 6η χρονιά στο Θέατρο «Olvio»

Η παράσταση που αγαπήθηκε και συγκίνησε κοινό και κριτικούς, ο «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου, με τον Τάσο Σωτηράκη στον ομώνυμο ρόλο, ανεβαίνει για 6η συνεχόμενη χρονιά στο Θέατρο «Olvio» (Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός) από την ερχόμενη Τετάρτη 4 Οκτώβρη.

Βήμα το βήμα η πορεία και η ζωή του εμβληματικού λαϊκού ηγέτη που ανέδειξε η νεότερη Ιστορία της χώρας. Προσωπικές στιγμές ενός ανθρώπου. Ο ήρεμος καπετάνιος, ο στρατηγικός και πολιτικός νους που ξεδιπλώνει τις στρατιωτικές και οργανωτικές του ικανότητες. Ο γιος που μιλά στη μάνα του. Το σύμβολο που συνομιλεί και «αγκαλιάζει» με τον λόγο του αγρότες και εργάτες. Ο πρώτος των ανταρτών με τους μαυροσκούφηδές του. Ο κομμουνιστής, ο πρωτοκαπετάνιος που θυμώνει, οργίζεται, ξεσπά... Ο Άρης σε ένα διαχρονικό κάλεσμα αγώνα.

Η Σοφία Αδαμίδου αποκαλούσε αυτό το θεατρικό έργο το αγαπημένο της παιδί. Ήταν ο παιδικός της ήρωας από τα χρόνια του σχολείου στην Κοζάνη, ένα σύμβολο αγώνα.

Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Τάσου Σωτηράκη.

Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τραγούδι «Άρη μου», σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη. Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη.

Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη.

Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: 

Κάθε Τετάρτη στις 19.00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00.

Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (μειωμένο).

Εισιτήρια στο more.gr.

 Ο μονόλογος «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου επιστρέφει 

 Θεατρικό έργο "Άρης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου