Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

  • Ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
  • Έγκυρα ψηφοδέλτια: 147.821
  • Λευκά: 293
  • Άκυρα: 1220

Επί των εγκύρων έλαβαν:

Κασσελάκης Στέφανος: 44,91% (66.156 ψήφοι)

Αχτσιόγλου Έφη: 36,18% (53.292 ψήφοι)

Τσακαλώτος Ευκλείδης: 8,93% (13.156 ψήφοι)

Παππάς Nίκος: 8,68% (12.787 ψήφοι)

Τζουμάκας Στέφανος: 1,3% (1.917 ψήφοι)

Τα γραφεία κατευθείαν στη πρεσβεία...

 Την ώρα που λαμβάνει τις ευλογίες του Πρέσβη των ΗΠΑ
 
Ο δεύτερο γύρο  θα γίνει, την ερχόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Όλα δείχνουν πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου ο Στέφανος Κασσελάκης θα εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να μην έχουμε αυταπάτες όμως, η αρχή του τέλους της μεταλλαγμένης ψευτοαριστεράς μόλις άρχισε. 

Πέφτουν πλέον όλες οι μάσκες μία-μία

Εφοπλιστική ''αριστερά''

Παλιά ταυτότητα   νέα ταυτότητα

 Μεριάστε σφυροδρέπανα
σημαίες χαμηλώστε
στης Κουμουνδούρου την αυλή
χαλιά κόκκινα στρώστε.
Κι εσείς Αχτσιόγλου και Παππά
Τζουμάκα και Ευκλείδη
δώστε της πόρτας τα κλειδιά
δώστε και τ'αντικλείδι.
Ιδού ο Νυμφίος έρχεται
και θέλει παλαμάκια
αυτός θα είναι ο γαμπρός
κι εσείς παρανυφάκια.
Είναι αυτοδημιούργητος
είναι και μορφωμένος
εφοπλιστής, γλωσσομαθής
και κοσμογυρισμένος.
Είναι και νέος κι όμορφος
κι από μυαλό ξουράφι
και στο γυαλί όταν μιλά
η αφεντιά του, γράφει
.
Ναι, αλλά είναι αριστερός;
Ρωτάνε κάτι λίγοι.
Αυτή η λεπτομέρεια
μου έχει διαφύγει.
Το έψαξα το ρώτησα
και απαντώ σταράτα.
Μη φανταστείτε και πολύ.
Όσο πατάει η γάτα.
Αριστερός ή δεξιός
δεν έχει σημασία.
Τα διαπιστευτήρια

δοθήκαν στην πρεσβεία.

Xrhstos Halkias

Η μορφή του τέρατος είναι αποκρουστική. Όταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε… γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε.»

Μάνος Χατζηδάκις ...

Σ Φ

9 σχόλια:

  1. Ηδη αρχινήσαν οι μεταστροφές και τα τα λιβανιστήρια για την συντεταγμένη μετάλλαξη των υπολειμμάτων μιας όποιας "αριστεράς" σε Woke-Αριστερά, και, μέσω αυτής, στην Woke-οποίηση της συνολικής πολιτικής ζωής του τόπου.
    Δεν πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία. Αν παρακολουθήσει κανείς την ιστορική εξέλιξη του οπορτουνισμού στην Ελλάδα, μετά την ολική χρεωκοπία του μεσοπολεμικού τροτσκισμού, ακολουθήθηκαν άλλοι δρόμοι, πιο "υπομονετικοί", πιο σοφτ στην αμφισβήτηση της ταξικής θεώρησης: ΕΔΑ, "Κ"Κεσ, "Ανδρέας", "εκσυγχρονισμός", "Συνασπισμός", τΣύριζα, μέχρι και το σημερινό. Και δεν ήταν μόνο η προσπάθεια εγκατάστασης ενός "αριστερού" πόλου, που θα αφαιρούσε το "μονοπώλιο" του ΚΚΕ, αλλά και η δημιουργία χιλιάδων, κυριολεκτικά, παραλλαγών καθώς και υποστηρικτικών μεθοδεύσεων: Εκατοντάδες παρα-κόμματα και απο-κόμματα, αταξικά και αντι-ταξικά "κινήματα", "Καταναλωτών", "οικολόγων" (του ...κώλου!), μαοϊσμοί, αναρχομπάχαλα, "εξάρχεια", "ανταρσύες", "πλατείες", "αγκανάκτικος", δικαιωματισμοί για ό,τι λάχει, "MeToo", "pride", "ψέκες", "αλληλέγγυοι", κλπ., κλπ. κλπ.
    Βάστα καημένο Μεσολόγγι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαρνιτούρα

    Είναι φανερή η αμηχανία των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων στελεχών να εξηγήσουν τη διαχωριστική γραμμή μπροστά στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Οπως διαβεβαίωνε και ο Φάμελλος πριν από λίγο καιρό, όλοι οι υποψήφιοι τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ λένε! Οπότε, τι να βρεις τώρα να πεις υπέρ της Αχτσιόγλου και κατά του Κασσελάκη ή το αντίστροφο; Το μόνο που ψελλίζουν ορισμένοι είναι «να μη μεταλλαχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ» με πρόεδρο τον Κασσελάκη. Για ποια «μετάλλαξη» μιλάνε όμως; Η υποψηφιότητα (και ενδεχομένως η προεδρία) Κασσελάκη είναι αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένης πορείας για τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία υπηρέτησαν όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη του που σήμερα διεκδικούν την προεδρία. Αλλωστε, ο ίδιος ο Κασσελάκης λέει ότι ο Τσίπρας ήταν αυτός που τον έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απολάμβανε της εμπιστοσύνης όλων όσο εξέφραζε την πολιτική του κόμματος από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η διαφορά τους είναι ότι ο Κασσελάκης «μιλάει» σαν ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ...καρυκεύματα, ενώ οι άλλοι λένε τα ίδια με ολίγη από «αριστερή» γαρνιτούρα. Εξ ου και η αμηχανία τους μπροστά στον β' γύρο των εκλογών.
    "Ρ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ο Κασσελάκης είναι....''αριστερός'', τότε ο Κούλης ο Κουλός, είναι ο '''Τσε Γκεβάρα''....από τα Lidl......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Το golden boy που θέλει να επενδύσει στην Ελληνική Αριστερά», είναι ο τίτλος του άρθρου του Γαλλικού Μέσου ''Le Monde'', μετά τη προχθεσινή νίκη του Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ψηφίσει για τον επόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε, χθες, στον Βόλο ο πρώην γραμματέας Τουρισμού (αποπέμφθηκε διότι δεν είχε πτυχίο ΑΕΙ), ταμίας στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Μητσοτάκη και αντιδήμαρχος του Αχιλλέα Μπέου, Κώστας Λούλης. Μόλις ο αλευροβιομήχανος εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο Κυψέλη, όπου διεξάγονταν οι εκλογές για ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, παρέλαβε το απογραφικό δελτίο από τα μέλη της Εφορευτικής, όμως σχεδόν αμέσως τον πλησίασαν στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος και του ζήτησαν να αποχωρήσει.
    Ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ του άρπαξε από τα χέρια το απογραφικό δελτίο και στη συνέχεια άλλα μέλη τον έδιωξαν από τον χώρο φωνάζοντάς του πως χουντικούς δεν δέχεται το κόμμα. Υπενθυμίζουμε πως ο Κ. Λούλης, προσωπικός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, έχει συγγράψει το βιβλίο «Η επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα», στο οποίο εξωραΐζει την 7χρονη δικτατορία της Χούντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά και στην Πάτρα μία έκπληξη περίμενε όσους βρισκόντουσαν χθες στην αίθουσα του ΤΕΕ στην Τριών Ναυάρχων, ένα από τα σημεία όπου είχε στηθεί κάλπη για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με στόχο την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Ένας από αυτούς που προσήλθαν για να ψηφίσουν, δεν ήταν άλλος από τον πρώην τραπεζίτη (Αχαική Τράπεζα), μεγαλοεισαγωγέα καφέ και όχι μόνο, καθώς και πρώην δήμαρχο Πατρέων Ευάγγελο Φλωράτο. Μάλιστα, πολλοί ήταν αυτοί που ξαφνιάστηκαν με την παρουσία του εκεί αλλά και με το ότι προσήλθε για να ψηφίσει. Ο ίδιος όταν ερωτήθηκε για την κίνησή του αυτή, σχολίασε ότι το έκανε γιατί η χώρα θέλει μία ισχυρή αντιπολίτευση που θα ασκεί σωστή κριτική στην κυβέρνηση......

      Διαγραφή
    2. ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ - ΜΕΓΑΛΟΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !!!
      patrinaki

      Διαγραφή
  6. Ν. Παππάς: Είναι προφανές ότι ο Στέφανος έχει την στήριξή μου
    Γιώργος Τσίπρας: Ο Κασσελάκης μπορεί να εκφράσει αυτό που θέλει ο κόσμος
    Ακρίτα: Στήριξε Αχτσιόγλου στον πρώτο γύρο, θα ψηφίσει Κασσελάκη στον δεύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολες οι "αριστερές" κοτούλες πήραν το sms από την Πρεσβεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου