Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Επιθέσεις ουκρανικών drones κατά της Μόσχας και άλλων περιοχών

 
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) κοντά στην Μόσχα, στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Βορόνεζ, καθώς και στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για καταρρίψεις ουκρανικών UAV σε διάφορα σημεία της Κριμαίας, σε περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα Μόσχα – Ίστρα (δυτικά) και Ντομοντέντοβο (νότια) – , καθώς και στις περιφέρειες Μπέλγκοροντ και Βορόνεζ (νοτιοδυτικά), χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αναχαιτίστηκαν ή τυχόν υλικές ζημιές που προκλήθηκαν.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι κατά την πυραυλική επίθεση που επαξέπλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις στο Χάρκοβο επλήγη εργοστάσιο όπου εκτελούνταν «εργασίες επισκευής και συντήρησης τεθωρακισμένων οχημάτων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».

Νωρίτερα, ο ουκρανός περιφερειάρχης Όλεχ Σινεγκούμποφ ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram πως «τέσσερις πύραυλοι S-300» έπληξαν επιχείρηση στο Χάρκοβο και ξέσπασε πυρκαγιά.

Χθες Κυριακή, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα είχε καταρρίψει ένα ουκρανικό UAV με κατεύθυνση προς τη Μόσχα και άλλα έξι πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Οι ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που έχει εξαπολύσει το Κίεβο από τις αρχές Ιουνίου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν χωριό νότια του Μπαχμούτ

Πηγή: Associated Press

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας ανακατέλαβαν το χωριό Κλιστσίιφκα, που βρίσκεται νότια της πόλης του Μπαχμούτ.

«Η Κλιστσίιφκα απαλλάχθηκε από τους Ρώσους», δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ολεξάντρ Σίρσκι, αρχηγός του ουκρανικού στρατού ξηράς. «Θέλω να μνημονεύσω ιδιαιτέρως τους στρατιώτες που επιστρέφουν στην Ουκρανία τα εδάφη της, βήμα βήμα, στην ζώνη του Μπαχμούτ», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το χωριό, με πληθυσμό λίγων εκατοντάδων κατοίκων πριν από την ρωσική εισβολή, είχε καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις τον Ιανουάριο.

Η ανακοίνωση για την ανακατάληψη της Κλιστσίιφκα έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των ουκρανικών δυνάμεων για την ανακατάληψη της πόλης Αντριίφκα, νότια του Μπαχμούτ. Ο ρωσικός στρατός αρνήθηκε το γεγονός.

Το χωριό Αντριίφκα μετά την ανακατάληψή του
Το χωριό Αντριίφκα μετά την ανακατάληψή του

Ο Ιλιά Γέβλαχ, εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων του ανατολικού μετώπου, εξήγησε από την πλευρά του ότι η ανακατάληψη της Κλιστσίιφκα μπορεί να βοηθήσει τον στρατό να περικυκλώσει το Μπαχμούτ.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου