Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Επιχείρηση φίμωσης του ΚΚΕ με την επιστράτευση χαφιέδων

Φωτογραφία που περιλαμβάνεται στο χαφιέδικο mail:

Οι αφίσες που ...ενόχλησαν αστυνομία και δημοτική αρχή


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωτοφανής στοχοποίηση με αφορμή εκδήλωση για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ τον περασμένο Ιούνη!

«(...) υποβαθμίζουν την αισθητική εικόνα της Αλεξανδρούπολης κι απειλούν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών μας». Η παραπάνω χαφιεδίστικη καταγγελία, μαζί με μερικές φωτογραφίες αφισών και πανό του ΚΚΕ, την περιγραφή πως «δύο τύποι κάνουν αφισοκόλληση», μαζί με τα στοιχεία της πινακίδας του αυτοκινήτου τους, ήταν αρκετά όχι μόνο για μια τεράστια επιχείρηση φίμωσης του ΚΚΕ από τη δημοτική αρχή και την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, αλλά και για να ξεκινήσει μια έρευνα της αστυνομίας που συνεχίζεται εδώ και 4 μήνες! Δηλαδή, μια διαδικασία πρωτοφανής για μερικές αφίσες και πανό του Κόμματος, προκαλώντας αρκετά ερωτήματα, αφού γίνεται καθαρό ότι πρόκειται για ευθεία στοχοποίηση της πολιτικής δράσης.

Χτες, Πέμπτη, μάλιστα, το μέλος του ΚΚΕ στον οποίο ανήκει το αυτοκίνητο που καταγγέλθηκε στην αστυνομία από τον «καλοθελητή», που ανησύχησε για την ...απειλή των αφισών, κλήθηκε στο ΑΤ Αλεξανδρούπολης προκειμένου να εξεταστεί.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ενόψει της εκδήλωσης της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη, στις 17/6/2020, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και με θέμα τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, σαν να της πάτησε κάποιος τον «κάλο», είχε προχωρήσει στην απομάκρυνση όλων των πανό και των αφισών του Κόμματος για την εκδήλωση, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι το έπραξε σε συνεργασία με την αστυνομία, επικαλούμενη προκλητικά «κίνδυνο για την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων»! Μάλιστα, η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης, δύο μήνες μετά, κάλεσε την ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ σε υποβολή επεξηγήσεων λόγω δήθεν διενέργειας διαφήμισης σε δημόσιο χώρο.

Ενα email ήταν αρκετό για την ενεργοποίηση των κατασταλτικών αντανακλαστικών

Οπως φαίνεται από τα έγγραφα της δικογραφίας που βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση και εκκρεμεί η υποβολή της στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, η καταγγελία παράβασης του νόμου περί υπαίθριας διαφήμισης ξεκίνησε από ένα email που έλαβαν η Αστυνομική Διεύθυνση και το Τμήμα Τροχαίας Αλεξανδρούπολης. Στο email αυτό, όπου αναφέρονταν μεταξύ άλλων τα παραπάνω, δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να στηρίζει την καταγγελία, πέρα από την ύπαρξη των αφισών και του αριθμού της πινακίδας που καταδόθηκε από τον χαφιέ.

Η απλή αναφορά του χαφιέ πως είδε δύο αφισοκολλητές (ο ίδιος μάλιστα προσπαθεί στο email να δικαιολογήσει τον εαυτό του για την κακή του «απόδοση» γράφοντας πως δεν είχε κινητό πάνω του για να φωτογραφίσει) αποδείχθηκε αρκετή ώστε να ξεκινήσει όχι μόνο η στενή συνεργασία δήμου - αστυνομίας για την απομάκρυνση των υλικών του Κόμματος, για την οποία καυχήθηκε και η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, αλλά και η αναζήτηση «διευθύνσεων και ονομάτων»...

Σαν καλοκουρδισμένη μηχανή ο κρατικός μηχανισμός, που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια όταν πρόκειται για φλέγοντα λαϊκά προβλήματα, το Τμήμα Τροχαίας μόλις έλαβε την καταγγελία, ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου να ενημερωθεί επειγόντως για τυχόν άδεια στο ΚΚΕ περί τοποθέτησης πανό και αφισών. Παράλληλα ζητούσε και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του αιτούντος. Απαίτησε ακόμα την αφαίρεση όλων των πανό και αφισών σε περίπτωση που δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, ενημερώνοντας τη δημοτική υπηρεσία για τη θέση του πανό της εκδήλωσης και τις οδούς όπου υπήρχαν αφίσες του Κόμματος.

Την επομένη, 16/6, το Τμήμα Εσόδων, Περιουσίας και Αδειοδοτήσεων του δήμου απάντησε στην Τροχαία πως ο δήμος παραχώρησε μόνο άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου στην ΤΕ Εβρου του Κόμματος για την εκδήλωση. Ακολούθησε νέο αίτημα της αστυνομίας με το οποίο ζητούσε να ενημερωθεί για τον αριθμό των υλικών καθώς και τα ακριβή σημεία που ήταν τοποθετημένα, με την υπηρεσία του δήμου να πληροφορεί στις 17/6 πως απομάκρυνε όλα τα πανό και τις αφίσες του ΚΚΕ που υπέδειξε η αστυνομία, αλλά και από ακόμα 2 δημοτικές ενότητες!

Παράλληλα, η αστυνομία είχε προχωρήσει στον εντοπισμό των στοιχείων του ιδιοκτήτη του οχήματος που είχε αναφέρει ο χαφιές στην καταγγελία του. Στη συνέχεια, έναν μήνα μετά, το Τμήμα Τροχαίας ζήτησε και πάλι από τον δήμο να αποσταλεί σχετικό έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει η απομάκρυνση του πανό από το δημαρχείο, «επειδή εκκρεμεί από την Υπηρεσία μας η υποβολή σχηματισθείσας δικογραφίας», στο οποίο ο δήμος απάντησε διαβιβάζοντας το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Πρωτοφανής στοχοποίηση που θυμίζει εντολές «άνωθεν»

Πρόκειται για μια πρωτοφανή διαδικασία, βασισμένη σε μια καταγγελία που θα ήταν αστεία εάν η ουσία της δεν ήταν το μένος όχι απλά του «καλοθελητή», αλλά, όπως αποδεικνύεται, και του κράτους απέναντι στο περιεχόμενο της ίδιας της εκδήλωσης, που συνοψίστηκε στο κεντρικό σύνθημα: «Οι αγώνες του λαού αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη και τα σύνορα - Απεμπλοκή από τους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ».

Μόνο τυχαίο λοιπόν δεν είναι ότι η επιχείρηση φίμωσης του ΚΚΕ μεθοδεύτηκε με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία προφανώς ενεργοποίησε αντανακλαστικά «άνωθεν», όπως έχει γίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Πρέπει να είναι καθαρό ότι αυτό που ενοχλεί την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές είναι η πολιτική δράση του ΚΚΕ και όχι μερικές ...αφίσες. Αυτό που τους ενοχλεί, μαζί με όλα τ' άλλα, είναι ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιδρά στη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, και καλεί το λαό να παλέψει ενάντια στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια που βάζουν την περιοχή στο «μάτι του κυκλώνα» των ανταγωνισμών.

Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις, με αφορμή μια εκδήλωση που αναδείκνυε ακριβώς αυτούς τους σχεδιασμούς, είναι προφανώς η άλλη όψη των σχεδιασμών για Αλεξανδρούπολη - «φανταστικό περιουσιακό στοιχείο» στους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, κάτι που επαναλαμβάνει ωμά ο Αμερικανός πρέσβης στις τακτικές επισκέψεις του στην πόλη.

 

1 σχόλιο:

  1. Είμαστε ο πραγματικός τους αντίπαλος για αυτό συμβαίνουν όλα αυτά. 102 χρόνια βλέπουνε εφιάλτες. Η Εποποιια του Απελευθερωτικού αγώνα συνδυαζόμενη με την Ταξική σύγκρουση του ΔΣΕ τους φέρνει σε απόγνωση. Συνεχίζουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου