Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Τα αφεντικά τρομάξανε


Αφεντικούλι σ ακούω να οργίζεσαι γιατί ο λαός δεν υπάκουσε στα μέτρα της κυβέρνησης και βγήκε στο δρόμο για να τιμήσει τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Φοβάσαι μήπως ακουστούν και πάλι τα συνθήματα Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Γιατί περιμένεις με αγωνία και λαχτάρα τη μοιρασιά από τη λεία στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, ακόμα και σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας

Ανησυχείς μήπως ακουστούν συνθήματα για δημοκρατικά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς, ασφαλείς συνθήκες εργασίας και σου χαλάσουν την πιάτσα, που με τόσο κόπο φροντίζεις χρόνια τώρα, με καλοπληρωμένα τσιράκια στους εργασιακούς χώρους και το πολιτικο σου προσωπικό που χρηματοδοτείς απλόχερα.

Παριστάνεις ότι σε έπιασε ο πόνος για την υγεία και τη ζωή του λαού, σε συνθήκες πανδημίας. 

Την ίδια στιγμή κάνεις ότι δεν βλέπεις τον κόσμο που στοιβάζετε σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ κάθε πρωί για να είναι στην ώρα του στην πόρτα σου, μόνο και μόνο γιατί πιστεύει ότι θα πληρωθεί τα δεδουλευμένα.

Έχεις τα δικά σου παπαγαλάκια στα ΜΜΕ να βομβαρδίζουν καθημερινά τους εργαζόμενους με απογοήτευση, μοιρολατρία, ατομικισμό και αδιέξοδα. Ενώ παράλληλα απαξιώνουν κάθε μορφή πάλης από τους εργαζόμενους που διεκδικούν μέτρα και μέσα προστασίας από την πανδημία.

Να καλλιεργούν τον ανταγωνισμό-που τόσο λατρεύεις- και την απομόνωση ως απάντηση στη μισοδουλειά απέναντι στην ενεργεία και την φτώχεια.

Την ίδια ώρα προβάλεις το επιχείρημα ότι «εργαζόμενοι και επιχειρήσεις είμαστε στην ίδια βάρκα»!!!!

Όχι αφεντικούλι σε καμιά περίπτωση δεν ταυτίζονται τα συμφέροντα του λαού και των εκμεταλλευτών του.

Δεν υπάρχουν κοινά συμφέροντα, δεν μοιράζονται μαζί με το λαό το ίδιο φαγητό, τα ίδια σπίτια, τα ίδια πλούτη, την ίδια ζωή.

Όταν όμως πρόκειται για το πουγκί σου δεν δείχνεις κανένα δισταγμό να παραβιάζεις κάθε κανόνα της εργατικής νομοθεσίας που εσύ ο ίδιος δημιούργησες.

Η τάξη που παράγει τον πλούτο, που κινεί τον κόσμο, βαδίζει προς το μέλλον, έχει της δικές της αξίες, που είναι η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα και ο αγώνας.

Έχει τη δική της ιστορία και κατακτήσεις που αποτελούν την παρακαταθήκη του εργατικού κινήματος και ολόκληρου του λαού.

Ξέρω τη σε τρομάζει αφεντικούλι και αυτό είναι η έλλειψη κέρδους, μα ακόμα περισσότερο:

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Τριαντάφυλλος Φωτιάδης 

Alt 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου