Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Πλήρη επίταξη των ιδιωτικών δομών για την πανδημία χωρίς αποζημιώσεις


Κερδοφορία και «κοινωνική ευαισθησία» δεν μπορούν να συνυπάρξουν

Στις εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη μετά το κάλεσμα της κυβέρνησης στους ιδιώτες κλινικάρχες να ενταχθούν εθελοντικά στην υπόθεση της πανδημίας και την επίταξη ιδιωτικών κλινών με το αζημίωτο αναφέρεται ο Θέμος Βασιλείου, γραμματέας της ΤΟ Υγείας Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. (VIDEO)

Χαρακτηρίζει αδιανόητο το γεγονός ότι ενώ έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού η κυβέρνηση δεν προχωρά στην πλήρη υποχρεωτική επίταξη του ιδιωτικού τομέα ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά αντίθετα την βλέπουμε να αξιοποιεί την πανδημία για να δώσει ζεστό χρήμα στον ιδιωτικό τομέα. 

Από τις εξελίξεις αναδεικνύεται επίσης ότι ο ιδιωτικός τομέας, τον οποίο εκθειάζουν συνεχώς κυβέρνηση και Μέσα Ενημέρωσης, ενδιαφέρεται και λειτουργεί με μόνο κριτήριο το κέρδος και όχι την «κοινωνική ευαισθησία» που επικαλούνται μάλιστα οι κυβερνώντες. Και για ποια «κοινωνική ευαισθησία» μιλά όταν πληροφορίες αναφέρουν ότι κλινικάρχες κάνουν διαλογή των ασθενών που θέλουν να μεταφερθούν στις κλινικές τους από τα δημόσια νοσοκομεία!

Επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις προσωπικού, δημιουργία νέων κλινών και πλήρη επίταξη του ιδιωτικού τομέα με ένταξή του στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, χωρίς αγορά υπηρεσιών από το κράτος και χωρίς αποζημίωση.

Τέλος επισημαίνει ότι από την υπόθεση της πανδημίας αναδεικνύεται πως το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες για την Υγεία, την Παιδεία κ.ά. Το αστικό κράτος, οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο, λειτουργούν με βάση το κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες, οι οποίες μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο στο πλαίσιο μιας λαϊκής εργατικής εξουσίας, με κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό.

1 σχόλιο:

  1. Άκου … Σοβιετία …!!!

    Μπορεί να μας πει κάποιος, κυβερνητικός ή παπαγαλάκι τι ΑΚΡΙΒΩΣ σημαίνει η λέξη «Σοβιετία» και πόθεν μας πρόεκυψε η λέξη αυτή;

    Την ξέρει ο … Μπαμπινιώτης;;;

    Faros΄s

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου