Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Επίταξη τώρα


                                                                                                                                      19/11/2020


Είναι αδιανόητο ακόμη και τώρα, λίγο πριν βουλιάξουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση να συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τους κλινικάρχες στους οποίους έχει ήδη τάξει εκατομμύρια ευρώ και οι οποίοι ήδη κάνουν χρυσές bussiness επειδή το ΕΣΥ αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα μη covid περιστατικά.

Η επιστολή της κυβέρνησης προς τις ιδιωτικές κλινικές είναι παραδοχή του εγκληματικού χαρακτήρα της πολιτικής της.

Έπρεπε ήδη να γνωρίζει πόσες κλίνες είναι διαθέσιμες στον ιδιωτικό τομέα. Έπρεπε ήδη να έχει σχέδιο για το πως θα ενταχθούν οι υπηρεσίες ποιων μονάδων και με τι προσωπικό. Γι΄ αυτό έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχει επιτάξει χωρίς όρους και προϋποθέσεις αυτές τις επιχειρήσεις. Όμως επέλεξε να τους αναγνωρίσει την ευκαιρία να αυξήσουν τα έσοδά τους την ώρα που άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους.

Αυτοί είναι λοιπόν οι “κοινωνικοί εταίροι”.... να τους χαίρονται. Ακόμα και τώρα σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση αυτοί οι καπιταλιστές αρνούνται να βοηθήσουν. Ας βγάλουν συμπεράσματα όσοι θεωρούν ότι αυτός που κερδοφορεί από τον πόνο και των ιδρώτα των άλλων μπορεί και να έχει “κοινωνικές ευαισθησίες”.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, χωρίς να περιμένει πια καμία “κατανόηση” από τους κλινικάρχες, η κυβέρνηση να επιτάξει τώρα όλες τους τις μονάδες (χωρίς αγορά υπηρεσιών από το κράτος και χωρίς αποζημίωση) και να τις εντάξει στο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

το Γραφείο Τύπου

της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ


 

Η επιστολή της κυβέρνησης προς τις ιδιωτικές κλινικές είναι παραδοχή του εγκληματικού χαρακτήρα της πολιτικής της


8 σχόλια:

  1. Δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός δήλωσε ο Γρηγόρης Σαραφιανός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, μετά την ανακοίνωση για επίταξη των δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη.

    Ανέφερε ότι κανείς, ούτε η κυβέρνηση ούτε οι ιδιοκτήτες των κλινικών, δεν περίμενε να φτάσει η πανδημία σε αυτή την κατάσταση και πως «είχαμε εφησυχάσει όλοι». Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία προετοιμασία του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών και ότι είναι ανεκπαίδευτο στη νοσηλεία Covid-19.

    Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το πώς θα γίνει η επίταξη, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει.

    Τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών είναι μια ακόμα απόδειξη ότι έλειπε και ο σχεδιασμός και η έγκαιρη υλοποίηση μέτρων θωράκισης του συστήματος Υγείας.
    .....
    https://www.902.gr/eidisi/ygeia/243075/den-ypirhe-kanenas-shediasmos-dilose-o-proedros-tis-panellinias-enosis-idiotikon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναγκάστηκαν να επιτάξουν δύο κλινικές στην Θεσσαλονίκη μπροστά στην εκατόμβη των νεκρών. Είδα το πρωί τον Σαραφιανό να λέει τα δικά του μιλάμε για την απόλυτη αθλιότητα. Πραγματικά δολοφόνοι μπροστά σε ανοιχτούς τάφους. Επίταξη τώρα παντού στους ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός δήλωσε ο Γρηγόρης Σαραφιανός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, μετά την ανακοίνωση για επίταξη των δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη.

      Σε απλά ελληνικά τίποτα ακόμα

      ΔΣΕ

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    3. Αρε Γεωργιανό Μουστάκι.... που χρειάζονται οι Αθλιοι. Που είναι οι Γκορμπατσόφ...Σεβαρνάτζε.... με την Περεστρόικα....και την Γκλάσνοστ.... Που είναι οι ΑΘΛΙΟΙ....ΦΑΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΚΟΣ.... με τις παπάτζες που έλεγαν. Εκατόμβες νεκρών απο τον Καπιταλισμό που στήριξαν με λύσσα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ ΓΡΗΓ. ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ επί της οδού Ιουστινιανού στο κέντρο και της ΕUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ στη νέα παραλία προχώρησε σήμερα το πρωί το υπουργείο Υγείας

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια επιτάσσει το υπουργείο Υγείας - Σοβαρή καθυστέρηση στην ενίσχυση του συστήματος Υγείας
    ....
    https://www.902.gr/eidisi/ygeia/243067/dyo-idiotika-therapeytiria-epitassei-ypoyrgeio-ygeias-sovari-kathysterisi-stin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίταξη με αποζημίωση δεν είναι επίταξη

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  5. Την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει και άνθρωποι συρρέουν μαζικά στα νοσοκομεία για νοσηλεία οι κλινικαρχες αρνούνται να δώσουν κλίνες στο δημόσιο για να μην χάσουν τα κέρδη τους. Αν ψάχνετε για κατσαρίδες και τρωκτικά τους βρήκατε

    — La_Kappa (@La_Kappa_) November 19, 2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου