Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Συνθήκες πολέμου στα νοσοκομεία

Η κυβέρνηση ταΐζει τους ιδιώτες κλινικάρχες

Τις ευθύνες της κυβέρνησης που έχει αφήσει αθωράκιστο το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταγγέλλουν στο portal «902.gr» γιατροί της πρώτης γραμμής, στα νοσοκομεία Καρδίτσας και Θεαγένειο Θεσσαλονίκης. (Βίντεο)

Συγκεκριμένα, ο Εκτορας Γάζος γιατρός στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Καρδίτσας και η Έλσα Αβραμίδου επικουρική γιατρός στο Θεαγένειο, μας μεταφέρουν την κατάσταση που επικρατεί με τις ελλιπείς κλίνες ΜΕΘ, το μειωμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τον ανύπαρκτο μηχανολογικό εξοπλισμό, ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις κι έχει σαν αποτέλεσμα την απαξίωση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, προς όφελος τελικά του ιδιωτικού τομέα.

Ενδεικτικό είναι πως η κυβέρνηση -ακόμα και τώρα, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας- επιλέγει να δώσει 60 εκ. ευρώ στην ιδιωτική Υγεία, ποσό που αντιστοιχεί στη δημιουργία 600 νέων κρεβατιών ΜΕΘ, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες λαϊκές ανάγκες.  

Ενδεικτικό ακόμα παράδειγμα είναι ότι με πρόσχημα την πανδημία, συγχωνεύονται ή μεταφέρονται κλινικές των νοσοκομείων, σχέδια που προϋπήρχαν της πανδημίας, στο πλαίσιο του περιορισμού της δημόσιας υγείας.  

Επισημαίνουν πως η πρόσβαση στη δημόσια Υγεία είναι δικαίωμα του λαού, είναι κοινωνικό αγαθό και η αντιμετώπιση της πανδημίας με τις λιγότερες δυνατές απώλειες είναι εφικτή, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει, όσο κυριαρχεί η λογική του κέρδους.

 

1 σχόλιο:

  1. Μια μικρή σύγκριση

    α. ΚΟΥΒΑ
    Με 110 χιλιάδες τ.χ. έκταση και 11 εκατομμύρια πληθυσμό.

    Κρούσματα: 7.704 (0,07% του πληθ.)
    Θανόντες: 131 (1,70% των κρ.)
    Ιαθέντες: 7.172 (93,09 των κρ.)

    β. ΕΛΛΑΔΑ
    Με 132 χιλιάδες τ.χ. έκταση και 10 εκατομμύρια πληθυσμό.

    Κρούσματα: 82.034 (0,82% του πληθ.)
    Θανόντες: 1.288 (1,57% των κρ.)
    Ιαθέντες: 23.074 (28,13% των κρ.)

    Και να σκεφτεί κανείς ότι η Κούβα βρίσκεται εδώ και πενήντα χρόνια σε εμπάργκο από ΗΠΑ, ΕΕ, ενώ η Ελλάδα τους έχει όλους με το μέρος της!

    Faros΄s

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου