Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Διεργασίες και παζάρια για την περιοχή του Καυκάσου


Μια ακόμη ένδειξη των σύνθετων ενδοϊμπεριαλιστικών παζαριών και διαγκωνισμών, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή, που ξεκινάει από τον Καύκασο και καταλήγει στο Κέρας της Αφρικής, έρχεται να φωτίσει η δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου για τον ρόλο της Τουρκίας στον Καύκασο.

«Στην περιοχή μας, η Ρωσία και η Τουρκία είναι οι μεγαλύτερες χώρες που μπορούν και πρέπει να κάνουν μία σημαντική συνεισφορά στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής. Να διασφαλίσουν τουλάχιστον, ότι δεν υπάρχουν πόλεμοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι «Russia 1».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου έδωσε επίσης, έμφαση στη δύναμη των διμερών σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας, προσθέτοντας ότι η σχέση των δύο προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι σημαντική για την πρόληψη του ξεσπάσματος συρράξεων, ακόμη και όταν υπάρχουν διαφωνίες.

Η δήλωση αυτή έγινε την προπαραμονή της συνάντησης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, «Sputnik»)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου