Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Η καταστολή του λαϊκού κινήματος, πολιτική επιλογή ΕΕ και ελληνικών κυβερνήσεων

 


Με ένταση της καταστολής επιχειρεί η αστική τάξη στη χώρα μας και πανευρωπαϊκά να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική που εντείνεται εν μέσω της νέας καπιταλιστικής κρίσης, μία κρίση στην οποία λειτούργησε ως καταλύτης η πανδημία.

Μέτρα περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία, στις διαδηλώσεις, στις αντιδράσεις του λαϊκού κινήματος λαμβάνουν όλες οι χώρες της ΕΕ και όχι μόνο, στο όνομα της πανδημίας.

Παρά τις επικλήσεις περί προστασίας της δημόσιας υγείας, ο στόχος είναι το λαϊκό κίνημα που αντιστέκεται στα αντεργατικά μέτρα που νομοθετούνται, και μάλιστα από όλες τις κυβερνήσεις, είτε νεοφιλελεύθερες είτε σοσιαλδημοκρατικές.

Στη συζήτησή μας η Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ, μας περιγράφει τις επιπτώσεις των κατασταλτικών νόμων που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Οι νόμοι αυτοί εντάσσονται στην πολιτική κατεύθυνση της ΕΕ να ενισχυθεί η αντιμετώπιση της «ριζοσπαστικοποίησης», δηλαδή η αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης του λαϊκού - εργατικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου